Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

Φαρμακευτικές: Θα καλύψουμε το έξτρα κόστος των φαρμάκων αρκεί να μας εξοφλήσετε!

Πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση για να καλύψουν το έξτρα κόστος -που ενδεχομένως να δημιουργηθεί πέραν του στόχου των 2.9 δισ. του προϋπολογισμού για τα φάρμακα- κάνουν φαρμακευτικές εταιρείες.
Όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times, Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων (EFPIA) έχει αποστείλει επιστολές
στα ελληνικά υπουργεία Οικονομικών και Υγείας με τις οποίες δεσμεύεται να συμφωνήσει με τα μέλη της να απορροφήσουν το επιπλέον κόστος των φαρμάκων από τον στόχο των 2,9 δισ. που προβλέπει ο προϋπολογισμός.
Ως αντάλλαγμα, η Ομοσπονδία, η οποία έχει κάνει ανάλογες συμφωνίες και με άλλες χώρες της ευρωζώνης με προβλήματα όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, ζητά από την κυβέρνηση πληρώσει τις τρέχουσες οφειλές της.
Εκτιμάται ότι οι οφειλές ανέρχονται σε 1,7 δισ. ευρώ.
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.