Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

Πιέσεις Λαγκάρντ προς την ευρωζώνη για λύση


H διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ
Από τη Μανίλα των Φιλιππινών, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ υπογραμμίζει ότι θα πρέπει οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης να επικεντρωθούν στον ίδιο στόχο, ο οποίος είναι η Ελλάδα «να συνέλθει, να σταθεί στα πόδια της και να επαναλειτουργήσει σε βιώσιμη βάση και όσο πιο δυνατόν πιο σύντομα να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές».
Στην ερώτηση εάν αναμένει από το Eurogroup της επόμενης εβδομάδας να έχει επιτυχή έκβαση η συζήτηση για την Ελλάδα, η Κριστίν Λαγκάρντ συνιστά υπομονή. «Θα πρέπει να περιμένουμε», δηλώνει χαρακτηριστικά.
Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ δεν εκπλήσσεται από την ύφεση που έπληξε την ευρωζώνη στο τρίτο τρίμηνο του 2012. «Εκτιμούμε ότι η οικονομία στην περιοχή της ευρωζώνης θα συρρικνωθεί το 2012 για να ανακάμψει το 2013», επισήμανε η κυρία Λαγκάρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.