«Κούρεμα» βλέπουν Έτινγκερ και Φελντ

Πληθαίνουν οι φωνές που θεωρούν αναπόφευκτη την απομείωση του ελληνικού χρέους προς τους επίσημους δανειστές. Μετά τον Γενς Βάιντμαν και ο επίτροπος Έτινγκερ και ο «σοφός» Λαρς Φελντ βλέπουν στο βάθος «κούρεμα».
Μετά τον πρόεδρο της Bundesbank Γενς Βάιντμαν και τον σύμβουλο του Β. Σόιμπλε Κλέμενς Φουστ, που δεν αποκλείουν νέα απομείωση του ελληνικού χρέους, ήλθε ο ευρωπαίος επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ να υποστηρίξει ότι το «κούρεμα» είναι αναπόφευκτο.

Όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ της η σημερινή Bild, ο ευρωπαίος επίτροπος ενέργειας υποστήριξε τη θέση αυτή ενώπιον σοσιαλδημοκρατών εκπροσώπων
σε κεκλεισμένων των θυρών ημερίδα που έγινε στις Βρυξέλλες. Λίγο αργότερα ο κ. Έτινγκερ παραδέχθηκε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την σύνταξη της εφημερίδας την εν λόγω θέση, υπογραμμίζοντας: «Στο τέλος της ημέρας δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους προς τους επίσημους δανειστές». Με την τοποθέτησή του, ο ευρωπαίος επίτροπος έρχεται σε αντίθεση με την διακηρυγμένη θέση του Βερολίνου που αρνείται ακόμη και να συζητήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Deutsche Welle

Σχόλια