Η Τρόικα, στην Κύπρο, ζητά να μάθει τα πάντα για το φυσικό αέριο

Ο Σόλων Κασίνης.Λευκωσία: Οι τεχνοκράτες της Τρόικας ζήτησαν να μάθουν τα πάντα σε ό,τι αφορά τα έξοδα και τα υπολογιζόμενα έσοδα της Κύπρου από το φυσικό αέριο, καθώς και τις συνεργασίες που δρομολογούνται με γειτονικές χώρες. Αυτό ανέφερε μετά τη δίωρη συνάντηση που είχε το πρωί στο Υπουργείο Οικονομικών με το κλιμάκιο της Τρόικας ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας, Σόλων Κασίνης. Η ενέργεια ήταν στο επίκεντρο των πρωινών συναντήσεων της Τρόικας στο Υπουργείο Οικονομικών με τη ΔΕΦΑ, την ΑΗΚ και την ΡΑΕΚ.
Εξερχόμενος της συνάντησης ο Σόλων Κασίνης είπε ότι ενημέρωσε τους τεχνοκράτες της Τρόικας, ότι από την προκαταβολή για το δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων η Κύπρος θα εισπράξει 200 εκατομμύρια ευρώ.
Ο κ. Κασίνης αναφέρθηκε και στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 4:00 το απόγευμα στο Υπουργείο Εμπορίου, με την οποία θα αρχίσει η διαπραγμάτευση για αδειοδότηση των δύο κοινοπραξιών σε σχέση με τα οικόπεδα 2, 3, 9 και 11.
Είπε επίσης ότι στόχος του υπουργού Εμπορίου, ο οποίες θα προεδρεύει της σύσκεψης, είναι η βελτίωση των προτάσεων.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΦΑ, Κώστας Ιωάννου, είπε πως οι τεχνοκράτες της Τρόικας ζήτησαν και έλαβαν πληροφορίες όσον αφορά το θέμα του φυσικού αερίου, για το πώς θα γίνει η διοχέτευση, η εκμετάλλευση, η εισαγωγή του φυσικού αερίου και οι διατιμήσεις, προκειμένου να τα αξιολογήσουν.
«Ελπίζω ότι τους έχουμε πείσει ότι υπάρχει μια σοβαρή προσπάθεια που γίνεται και υπάρχουν πολύ καλές προοπτικές όσον αφορά τη χώρα από τη χρήση του φυσικού αερίου, τόσο όσον αφορά την ηλεκτροπαραγωγή όσο και για άλλες χρήσεις», είπε.
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ιωάννου είπε ότι οι τεχνοκράτες της Τρόικας δεν ενδιαφέρονται μόνο για τους αριθμούς, αλλά για τις λεπτομέρειες, τις διαδικασίες και τα μοντέλα που θα χρησιμοποιηθούν, όπως και για τις διατιμήσεις.
«Τους ενδιαφέρουν όλα, πώς θα τα αξιολογήσουν είναι θέμα δικό τους», κατέληξε. 

philenews.com 
Υ.Γ
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...
ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΦΑΝΕ ΟΛΑ... 

Σχόλια