Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Και στο βάθος, κούρεμα του χρέους;

Οι συνεχείς και διαφοροποιημένες πλέον τοποθετήσεις κορυφαίων γερμανών πολιτικών και οικονομολόγων ενισχύουν τις εκτιμήσεις που θέλουν να προλειαίνεται το έδαφος για το ενδεχόμενο νέου κουρέματος.
Δεν θα ήταν η πρώτη φορά στα χρονικά της ευρωκρίσης που η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζει προσεκτικά και πολύ μεθοδικά τη γερμανική κοινή γνώμη για το ενδεχόμενο «δύσκολων» αποφάσεων.

Ο Ράινερ Μπρούντερλε, επικεφαλής της Κ.Ο. των συγκυβερνώντων Φιλελευθέρων, το διατύπωσε σήμερα με περισσή σαφήνεια. «Εντέλει η διάσωση της Ελλάδας θα κοστίσει και θα επιβαρύνει οικονομικά και τους Γερμανούς. Δεν θα ήταν έντιμο να το αποσιωπά κανείς αυτό», όπως είπε.
Και πάλι κερδισμένοι


Ο Π. Μπόφινγκερ δεν βλέπει «λογική εναλλακτική επιλογή» ως προς ένα νέο κούρεμα
Επίσης σήμερα, ο Πέτερ Μπόφινγκερ, μέλος της επιτροπής των σοφών της γερμανικής οικονομίας, ήρθε όχι μόνον να κοστολογήσει το κούρεμα για τους Γερμανούς, αλλά και να τροφοδοτήσει τη Μέρκελ με το κατάλληλο επιχείρημα για να το δικαιολογήσει στους φορολογούμενους όταν και εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο να γίνει. Ό,τι κερδίζουμε κάθε χρόνο ως χώρα από τα χαμηλά, λόγω κρίσης, επιτόκια δανεισμού, θα τα δώσουμε άπαξ για ένα ελληνικό κούρεμα. Τάδε έφη ένας από τους άνθρωπους που συμβουλεύει την κυβέρνηση Μέρκελ σε θέματα οικονομίας.
Με δεδομένη τη θέση του ΔΝΤ το οποίο η Γερμανία θέλει διακαώς να κρατήσει στο τρένο, αλλά και την κοινή πλέον διαπίστωση ότι το κούρεμα είναι εκ των ων ουκ άνευ για να καταστεί βιώσιμο το χρέος, η χρονική συγκυρία των τοποθετήσεων αυτών μπορεί να χαρακτηριστεί κάθε άλλο παρά τυχαία. Κώστας Συμεωνίδης, Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.