Ανοικτή επιστολή στον κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο

Κ. Χαρακόπουλε,
στην ομιλία σας για τον προϋπολογισμό στην βουλή μιλήσατε για λαϊκισμό που οδηγεί σε αδιέξοδο και καταστροφή
Μάλλον ξεχάσατε τα ψευτοδιλήμματα, τους εκβιασμούς και τον εκφοβισμό των Ελλήνων πολιτών πριν τις εκλογές, με τα παραμύθια σας περί εξόδου απ το ευρώ και τα σενάρια περί δραχμής. Ξεχάσατε το πόσο οικτρά διαψευσθήκατε αμέσως μετά τις εκλογές όταν, όλοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τόνιζαν σε όλα τα επίπεδα ότι, κανείς δεν μπορεί να βγάλει εκτός ευρώ την Ελλάδα. Όλοι γνωρίζουν όπως αποκαλύφθηκε και μάλιστα από εγνωσμένης αξίας και φήμης οικονομικά ινστιτούτα ότι, κάτι τέτοιο θα κόστιζε έως και 17 τρις.
Αναφερθήκατε στην γλώσσα της αλήθειας στο μέσον της θύελλας...

Για ποια αλήθεια μιλάτε κ. Χαρακόπουλε, αυτή του κυρίου Σαμαρά, που μόλις μια βδομάδα πριν τις δεύτερες εκλογές δήλωνε στην Κόρινθο: "Η έξοδος από την κρίση σημαίνει νέες θέσεις εργασίας με ανάπτυξη, όχι άλλοι φόροι, όχι άλλες μειώσεις μισθών". Σε ποιες αλήθειες αναφέρεστε;;  
Σε αυτές των 18 σημείων της Ν.Δ ή των Ζαππείων..;; Μήπως μιλάτε για τις δικές σας αλήθειες στην ομιλία σας στην Λάρισα την 21 Απρ 2012, όταν μιλώντας σε απόστρατους αναφερθήκατε σε: Άδικες περικοπές μισθών και συντάξεων και την πρωτοφανή φοροκαταιγίδα που υπέστησαν και οι απόστρατοι, στα προβλήματα των Μετοχικών Ταμείων, αλλά και στις διώξεις του κομματικού κράτους του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, κάνατε λόγο για «ισχυρή βούληση της ΝΔ για αξιοκρατία αλλά και απόδοση δικαιοσύνης». Διαβεβαιώσατε μάλιστα τους απόστρατους ότι «η ΝΔ περιβάλλει με εμπιστοσύνη και αναγνώριση τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Τα εν ενεργεία και εσάς που βρίσκεστε σε εφεδρεία με το όπλο παρά πόδα".
Τι έχετε τώρα να μας πείτε κ. Χαρακόπουλε μετά την επιλεκτική, ρατσιστική αντιμετώπιση και το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων των ενεργεία και των αποστράτων;;
Αναφέρατε στην ομιλία σας στην βουλή ότι ο κοινοβουλευτικός διάλογος διολισθαίνει…
Δεν μας είπατε όμως κουβέντα για την παρέμβαση του κ. Αθανασίου, που προσπάθησε να επηρεάσει και να καταργήσει το απεριόριστο δικαίωμα ψήφου και γνώμης των βουλευτών. Δεν μας είπατε κουβέντα για το πραξικόπημα της τροπολογίας του ΕΟΠΠΥ που ο προεδρεύων της βουλής κ. Ιωάννης Τραγάκης έκανε το άσπρο μαύρο...όταν διαβάζοντας τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το άρθρο 4, ανακοίνωσε ότι έχει υπερψηφιστεί, ενώ είχε καταψηφιστεί!!!
Αναφερθήκατε επίσης στην ομιλία σας σε: Δουλειά, σχέδιο, βούληση και ανάπτυξη...
Σε ποιο ακριβώς σχέδιο αναφέρεστε γιατί μας έχετε μπερδέψει ελαφρώς...στο Ζάππειο Ι ή στο Ζάππειο ΙΙ ή μήπως στις προεκλογικές σας δηλώσεις και δεσμεύσεις, με τις οποίες υφαρπάξατε την ψήφο των συμπολιτών μας.
Μιλήσατε επίσης για τους αγρότες και την ενίσχυση ρευστότητας των αγροτών.
Κουβέντα δεν είπατε όμως για την ταφόπλακα που βάζετε στους αγρότες, από τους οποίους ενώ ζητάτε πρωτογενή παραγωγή, τους αυξάνετε το φόρο στα καύσιμα, στο πετρέλαιο. Δεν ακούσαμε όμως τίποτα για το ξεπούλημα της ΑΤΕ εν μια νυκτί έναντι πινακίου φακής.. Σας θυμίζουμε ότι η Πειραιώς μαζί με την ΑΤΕ αγόρασε και ΑΤΕ Ασφαλιστική, με 95 μόλις εκατομμύρια ευρώ, την στιγμή που μόνο τα ακίνητα της  Ασφαλιστικής ανέρχονται σε 149 εκατ.ευρώ !!!! Ξεχάσατε να μας πείτε ότι η ΝΔ (από τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στη Βουλή) χρωστάει 120 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 105 εκατομμύρια στην Αγροτική Τράπεζα (λήξη σύμβασης το 2013) και τα 15 εκατομμύρια στην Τράπεζα Πειραιώς (λήξη σύμβασης το 2015).
Κύριε Χαρακόπουλε,
εκβιάσατε τον Μάιο και τον Ιούνιο τον ελληνικό λαό, λέγοντάς του «ψηφίστε τα κόμματα της Συγκυβέρνησης, προκειμένου να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις τον Ιούλιο». Τι συνέβη; Δεν ήρθε η δόση και πληρώθηκαν οι συντάξεις και οι μισθοί και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο.Η πατρίδα μας κατάντησε, με τα μνημόνια και τους προϋπολογισμούς, να βασίζεται σε νέα μαθηματικά, όπου οι προσθέσεις γίνονται αφαιρέσεις και οι αφαιρέσεις, προσθέσεις.
Επιμένετε στην ίδια πολιτική των μνημονίων. Το ίδιο λάθος, το φάρμακο που λέγατε. Αυτό επιβάλλετε! Και αυτό οδηγεί στην ύφεση, στο κλείσιμο των καταστημάτων, στην περαιτέρω ανεργία. Οδηγεί, ουσιαστικά, τον εργαζόμενο και τον συνταξιούχο στην εξαθλίωση. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας τα οδηγείτε πλέον να απολέσουν ακόμα και το ηθικό τους. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα παίρνει 1.870 ευρώ σαν βασικό μισθό –και αυτό ισχύει και για τους γιατρούς και για τους δικαστές, για όλους- την ίδια στιγμή που ο Γραμματέας, που τώρα διορίσατε, παίρνει 3.500 ευρώ.
Τα οικονομικά προβλήματα είναι πράγματι τεράστια. Δεν πρόκειται, όμως, να διορθωθούν αν δεν αλλάξουν οι ισορροπίες ανταγωνιστικότητας. Αυτός ο Προϋπολογισμός κάνει τα προβλήματα πολύ χειρότερα. Καταδικάζονται οι ελπίδες αναζωπύρωσης στους τομείς της οικονομίας όπου έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα. Η ευημερία του έθνους δεν βασίζεται στη δυνατότητα του να καταναλώνει δανεικά, αλλά στη δυνατότητα του να παράγει. Κι αυτός ο Προϋπολογισμός είναι η ταφόπλακα των παραγωγικών δυνάμεων. Είναι η ταφόπλακα για τους αγρότες, από τους οποίους, ενώ ζητάμε πρωτογενή παραγωγή, τους αυξάνουμε το φόρο στα καύσιμα, στο πετρέλαιο. Είναι το κλείσιμο των επιχειρήσεων και των βιομηχανιών.
Αυτός ο Προϋπολογισμός έχει στην ουσία δύο στόχους. Ένα βραχυπρόθεσμο στόχο, που είναι η βίαια αναδιανομή του εισοδήματος του ελληνικού λαού υπέρ του τραπεζικού συστήματος και της εγχώριας οικονομικής ολιγαρχίας. Μεσομακροπρόθεσμος στόχος είναι ο σύγχρονος αναδασμός της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, διανέμοντας τίτλους ιδιοκτησίας στους εγχώριους και αλλοδαπούς δανειστές.
Η Κυβέρνηση μεταφέρει το βάρος στα συνήθη θύματα, στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους.

Μπάμπης Παπασπύρος

Πολιτευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν.Λάρισας
Αναπληρωτής κοινοβουλευτικής ευθύνης Εθνικής Άμυνας

Σχόλια