Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΕΝ ΤΑΦΩ..

Το σχέδιο νόμου «Έγκριση μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016 κ.λπ.» στέλνει τους πολυτέκνους στον τάφο και καταργεί κάθε ίχνος δημογραφικής πολιτικής.
Η συγκυβέρνηση γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων τις διατάξεις του άρθρου 21 του Συντάγματος περί προστασίας της οικογένειας, της ειδικής φροντίδας για τις πολύτεκνες οικογένειες και την εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής. Καταργεί
το επίδομα και τη σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, όπως και το επίδομα του τρίτου παιδιού, που είχαν θεσπισθεί ως κίνητρα για την απόκτηση 3ου και 4ου τέκνου με το Ν. 1892/1990 (βλ. εισηγητική έκθεση στο άρθρο 63 του εν λόγω νόμου), και αντικαθίστανται με το «ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων», «που θα καταβάλλεται στοχευμένα στα παιδιά που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη ανάγκη .. στο πλαίσιο της των ασθενέστερων οικονομικά δικαιούχων»!! Δηλαδή μια χώρα που το 20% του πληθυσμού της αποτελείται από ηλικιωμένους άνω των 65 ετών και συγχρόνως αλλοιώνεται με ταχύτατους ρυθμούς η πληθυσμιακή της σύνθεση, δεν την απασχολεί ο εφιάλτης της υπογεννητικότητας, αλλά αναζητεί ανθρώπους που κατοικούν στα νεκροταφεία για να τους χορηγεί το παραπάνω επίδομα! Αναφέρεται μάλιστα το σχέδιο νόμου σε «εξαρτώμενα τέκνα», χωρίς να διευκρινίζει εάν αυτά είναι τα εξαρτώμενα από τα ναρκωτικά ή από κάτι άλλο (!!), δεδομένου ότι στις πολύτεκνες οικογένειες σπανίως ανευρίσκεται τέκνο με εξάρτηση από τα ναρκωτικά!!
Είναι νωπές ακόμη οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά ότι θα επαναφέρει άμεσα τα πολυτεκνικά επιδόματα από τον πρώτο κιόλας προϋπολογισμό στο ύψος που ήσαν το 2009, θεωρώντας ότι: «η Ελλάδα δεν γεννάει, αλλά γερνάει και ότι η ενίσχυση των πολυτέκνων δεν είναι σπατάλη, είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου».
Τώρα αντί για επαναφορά η Κυβέρνηση, έχοντας στο στόχαστρο τους πολυτέκνους, τους οδηγεί στη σφαγή με την κατάργηση του επιδόματος και της σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας και του τρίτου παιδιού!! Τέτοιου είδους αντιπολυτεκνική, αντιοικογενειακή και αντιδημογραφική και συγχρόνως αναξιόπιστη πολιτική δεν έχει προηγούμενο.
Και πώς μπορεί να γίνει αξιόπιστη η (συγ)Κυβέρνηση όταν η ίδια αποδέχεται το διορισμό εκατοντάδων μετακλητών υπαλλήλων στη Βουλή, διορίζει έναν πρώην Γεν. Γραμματέα Υπουργείου στο Συμβούλιο – ακούσατε!! – νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας Ελλάδος με μηνιαίο μισθό 12.000 ευρώ (!!) και με θητεία 6 ετών (και δεν είναι η μόνη περίπτωση), χωρίς βεβαίως να εξηγεί ποια νομισματική πολιτική ασκείται από αυτό το Συμβούλιο, αφού η Ελλάς δεν έχει δικό της νόμισμα, αλλά έχει το ευρώ και περαιτέρω πολιτεύεται, όπως επολιτεύοντο όλες οι Κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, χωρίς να περιορίζει τις σπατάλες και την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.
Και το χειρότερο είναι, ότι όλη αυτή η σφαγή γίνεται για εξοικονόμηση 86.000.000 ευρώ, όπως αναγράφεται στην Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, όταν αυτά άνετα μπορούσαν να εξοικονομηθούν με πολλούς άλλους τρόπους!!! δυστυχώς όμως ουδέποτε μας κάλεσαν για να μας ακούσουν! Μωραίνει Κύριος ούς βούλεται απωλέσαι.
Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος καταγγέλλει αυτή την απαράδεκτη σφαγή των πολυτέκνων και καλεί την Κυβέρνηση, έστω και την τελευταία στιγμή, ν’ αποσύρει τις επαίσχυντες διατάξεις που καταργούν το επίδομα και τη σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας και το επίδομα του τρίτου τέκνου και οδηγούν στον αφανισμό της ελληνικής οικογένειας.


Από το Γραφείο Τύπου της ΑΣΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.