Οι τράπεζες εμπνευστές και εκτελεστές του εγκληματικού μνημονίου.

Στα 28 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν συνολικά οι ζημίες που σημείωσαν οι ελληνικές τράπεζες για τη χρήση του 2011, ενώ αυξάνονται με νομοθετική πράξη τα κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την κάλυψη των απωλειών. 
Συγκεκριμένα και ανά τράπεζα η κατάσταση έχει ως εξής:
ΤΡΑΠΕΖΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΖΗΜΙΑ
ΔΙΣ €
ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ
PSI
ΔΙΣ €
ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ 28/5/2012
ΔΙΣ €
ΥΠΟΛΟΙΠΟ
ΖΗΜΙΑΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ
ΔΙΣ €*
ΕΘΝΙΚΗ
12,3
10,7
7,43
4,87

ALPHA BANK
3,8
3,2
1,9
1,9

EUROBANK
5,5
4,6
3,97
1,53

ΠΕΙΡΑΙΩΣ
6,6
5,9
4,7
1,9

ΣΥΝΟΛΑ
28,2
24,4
18
10,2
50

* Με την λήψη της επόμενης δόσης και την ολοκλήρωση της κεφαλαιακής ενίσχυσης, το ποσό της ενίσχυσης των τραπεζών θα ανέλθει σε 50 δις €. (Η κατανομή ανά τράπεζα δεν είναι γνωστή τουλάχιστον σε εμάς)
Διαβάστε τώρα το ιστορικό της εκταμίευσης: 
Στις 28 Μαΐου 2012, ολοκληρώθηκε η διαδικασία που αφορά την εκταμίευση, από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), της προκαταβολής κεφαλαίων εν όψει της συμμετοχής του στις αυξήσεις των μετοχικών κεφαλαίων των τεσσάρων τραπεζών.
Συνολικά μεταφέρθηκαν από το ΤΧΣ προς τις τράπεζες €18 δισ. ευρώ με τη μορφή ομολόγων του Eυρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου (ΕFSF), ως ακολούθως:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ  € 7.43 δισ.
Alpha Bank ΑΕ  € 1.90 δισ.
EFG Eurobank Ergasias AΕ € 3.97 δισ.
Piraeus Bank AΕ € 4.70 δισ.
Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών που θα αποτελέσει και τη βασική δραστηριότητα του Ταμείου για το 2012. Το Ταμείο για να ανταποκριθεί έχει ήδη ενισχυθεί με κεφάλαια ύψους € 25 δισ. και αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω (συνολικό εγκεκριμένο κεφάλαιο: € 50 δισ.) στα πλαίσια της δανειακής σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ του ΕΤΧΣ και της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Από τον πιο πάνω πίνακα και μετά την συνολική κεφαλαιακή ενίσχυση προκύπτουν τα εξής:

  • Οι τράπεζες ξεφορτώθηκαν τα "παλιόχαρτα" που είχαν αγοράσει Έλληνες επενδυτές και Ασφαλιστικά ταμεία κατά κύριο λόγο...
  • Η ζημιά τους καλύφθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό πάνω από 60 % τον Μάιο του 2012, ενώ προβλέπεται περαιτέρω ενίσχυσή τους 
  • Με την λήψη της επόμενης δόσης και την ολοκλήρωση της κεφαλαιακής ενίσχυσης, οι τράπεζες θα βρεθούν με συνολικό ενεργητικό 39,8 δις  €...
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι απλά και αμείλικτα...
  • Γιατί έγινε το PSI ποιοι κέρδισαν και ποιοι ζημιώθηκαν;
  • Γιατί δεν δίνει το κράτος πίσω στα ταμεία τα λεφτά που τους έκλεψε, ενισχύοντας με μικρότερο ποσό τις τράπεζες ;
  • Που θα διοχετευθεί το πλεόνασμα των 39,8 δις που θα τσεπώσουν οι τράπεζες ;
  • Πως είναι δυνατόν να λιμοκτονούν οι Έλληνες, μαγαζιά να βάζουν λουκέτα, ο ΕΟΠΠΥ να καταρρέει, να κατακρεουργούνται και να πετσοκόβονται μισθοί και συντάξεις και την ίδια στιγμή να πλουτίζουν οι τράπεζες; 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.