Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Προβλήματα με τις απολύσεις στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ανέστειλε από χθες και για τρεις ημέρες τις διοικητικές του λειτουργίες το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επικείμενες απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Παράλληλα  γίνονται συμβολικές καταλήψεις για τον ίδιο λόγο και στις γραμματείες και διοικητικές υπηρεσίες των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά. 

   
  Συγκεκριμένα στα ΤΕΙ Αθήνας η κατάληψη ήταν μέχρι και σήμερα, ενώ στον Πειραιά μέχρι και αύριο.
   Το πρυτανικό συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αιγαίου υποστηρίζει ότι αν απολυθούν διοικητικοί του υπάλληλοι, δεν θα μπορεί να λειτουργήσει καθώς, το διοικητικό του προσωπικό αποτελείται από 290 άτομα. Το 72% από αυτούς είναι υπάλληλοι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ ) και έχει προσληφθεί, στο σύνολό του, με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Αλλά και αυτοί θεωρούνται λίγοι, δεδομένου ότι εξυπηρετούν καθημερινά περίπου 14.000 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.