Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Το παραμύθι της κυβέρνησης...

άρθρο της Άννας Μπάστα
Πολιτευτής Α'Αθήνας- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Όλες οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι θα εγκριθεί σήμερα στο Eurogroup η δόση προς την Ελλάδα και μάλιστα όχι τα 31,5 δις ευρώ που περιμέναμε, αλλά 44 δις ευρώ.
Άντε και θα πανηγυρίσει πάλι η κυβέρνηση για την "μεγάλη επιτυχία". Αυτό που θέλω να δω είναι πως θα έχουν τα πράγματα για όλους εμάς και το εισόδημά μας μετά από μερικούς μήνες.

Γιατί παρά τις φανφάρες που μας λένε, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία και εδώ θα είμαστε, πάλι να τα ξαναλέμε, τα χρήματα δεν πρόκειται να αλλάξουν τις ζωές μας γιατί έχουν συγκεκριμένο προορισμό. Θα πάνε κυρίως στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα υπόλοιπα θα πάνε στους πιστωτές του ελληνικού δημοσίου.
Ένα ελάχιστο κομμάτι θα πάει στο ελληνικό δημόσιο και να είστε βέβαιοι πλέον γιατί το έχουμε ξαναπεί πολλές φορές ότι εμείς θα κληθούμε να πληρώσουμε και αυτά…τα σπασμένα.
Τα εισοδήματα των Ελλήνων δεν πρόκειται ούτε να σταθεροποιηθούν, όχι να αυξηθούν, επαναλαμβάνω ούτε να σταθεροποιηθούν. Αντιθέτως θα μειωθούν. Είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει θα μειωθούν ακόμη περισσότερο, δίχως-δυστυχώς να γνωρίζουμε- πότε θα σταματήσουν την κατηφόρα.
Έχουμε γίνει θεατές στο ίδιο έργο πάρα πολλές φορές και θα ήταν δυστύχημα για την νοημοσύνη μας να πιστέψουμε ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα για τους εργαζόμενους.
Το μπαλάκι σε όλο αυτό το παιχνίδι είναι οι εργαζόμενοι, αυτό πρέπει να το καταλάβουμε και από κει και πέρα όποιος θέλει να αντιδράσει, ας αντιδράσει, οι υπόλοιποι ας καθίσουν να περιμένουν τις καλύτερες ημέρες που μας υπόσχονται, αλλά ας έχουν ιώβεια υπομονή γιατί θα αργήσουν!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.