Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Ο Σόιμπλε δεν βλέπει αποφάσεις τη Δευτέρα

Στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναφέρθηκε και ο υπ. Οικονομικών Β. Σόιμπλε λέγοντας ότι παρά τις διαδηλώσεις και τη γενική απεργία επικράτησε στην Αθήνα η φιλοευρωπαϊκή πλειοψηφία.
Εκτιμά ότι δεν θα ληφθούν αποφάσεις τη Δευτέρα
Την ίδια ώρα ωστόσο ο υπουργός κατέβασε τον πήχη των προσδοκιών ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, εκτιμώντας ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται άμεσες αποφάσεις.
Ο κ. Σόιμπλε άφησε να εννοηθεί ότι η έγκριση των νέων μέτρων από την ελληνική βουλή δεν συνεπάγεται αυτόματη καταβολή της επόμενης δόσης. Σημείωσε μάλιστα ότι δεν διαβλέπει πώς θα μπορούσαν να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις ήδη την ερχόμενη εβδομάδα. «Μπορούμε να τα καταφέρουμε, αλλά δεν το βλέπω ακόμη», όπως είπε. Εκπρόσωπος του Όλι Ρεν πάντως εξέφρασε σήμερα την ελπίδα για την λήψη μιας «πολιτικής απόφασης τη Δευτέρα».
Με τις δηλώσεις του ο Β. Σόιμπλε ήρθε ουσιαστικά να επιβεβαιώσει σημερινά δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου που κάνουν λόγο για ουσιαστικούς και πρακτικούς λόγους που δεν επιτρέπουν την άμεση εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung, όπως «διαφαίνεται, το παρόν χρονοδιάγραμμα για την έγκριση της νέας δόσης δεν μπορεί να τηρηθεί».

Σύμφωνα και με τον Όλι Ρεν, πριν τη λήψη της τελικής απόφασης εκ μέρους του Eurogroup θα πρέπει να απαντηθούν δυο βασικά ερωτήματα. Αυτά αφορούν κυρίως την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που θα προκύψει από τη διετή επιμήκυνση, αλλά και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Ο κ. Ρεν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει τελική συμφωνία την ερχόμενη Δευτέρα, ωστόσο κύκλοι του Eurogroup χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα αισιόδοξες τις εκτιμήσεις αυτές του ευρωπαίου επιτρόπου.
Γι΄ αυτό το λόγο, όπως αναφέρει και η Süddeutsche Zeitung, η συνάντηση της 12ης Νοεμβρίου θεωρείται απλά ένα «ενδιάμεσο βήμα» στο δρόμο προς τις τελικές αποφάσεις. Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.