Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Πότε θα μας πάρουν τα σπίτια...

άρθρο της Άννας Μπάστα
Πολιτευτής Α'Αθήνας- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Σωθήκαμε. Η κυβέρνηση φροντίζει να παρατείνει την προθεσμία αναστολής των πλειστηριασμών, χρεωμένων στις Τράπεζες σπιτιών, πέρα της 31 Δεκεμβρίου. Το ΠΑΣΟΚ ζητάει η παράταση να φθάσει στο 2014. Το 2014 οι Τράπεζες πάνε για να αλλάξουν χέρια λόγω της ανακεφαλαιοποίησης. Μέχρι τότε το δυάρι θα αξίζει ένα ντενεκέ λάδι.
Με άλλα λόγια και πιο καθαρά. Δεν θα πάρουν τα σπίτια οι Τράπεζες για 1-2 χρόνια.
Αλλά για παραπέρα ας μην το συζητάμε. Βεβαίως η παράταση είναι δίκαιο να δοθεί έτσι που μας έχουν καταντήσει.
Με το μπέρδεμα όμως τους όλου θέματος τι γίνεται; Γιατί μπερδεμένα μας τα έλεγαν και μας τα λένε όλοι μέχρι τώρα. Και μπερδεμένα παραμένουν ακόμη.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Μηταράκης έλεγε στις αρχές Οκτωβρίου ότι δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξει το καθεστώς αναστολής των πλειστηριασμών.
Ο υφυπουργός κ. Σκορδάς 45 ημέρες πριν την λήξη της προθεσμίας αναστολής των πλειστηριασμών δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με το καθεστώς και ακόμη το συζητάει με τις Τράπεζες.
Ο κ. Βορίδης της Ν.Δ. έλεγε τον προηγούμενο μήνα ότι η υπόθεση με τις οφειλές στις Τράπεζες δεν μπορεί να τραβήξει πάνω από 1-2 χρόνια το πολύ και ότι κάτι πρέπει να γίνει. Και οι Τραπεζίτες σήμερα τα λένε «θολά» λόγω ανακεφαλαιοποίησης.
Πώς να μην σκέφτεσαι όμως την άθλια πολιτική των ανεγκέφαλων του υπουργείου Οικονομικών που για να καλυφθούν οι σπατάλες του ανερμάτιστου κράτους εισηγήθηκαν μέτρα όπως το πόθεν έσχες, τους ειδικούς φόρους, τα χαράτσια μέσω ΔΕΗ, τους φόρους ακίνητης περιουσίας, την αύξηση των φόρων μεταβιβάσεων, την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, τα τεκμήρια και την αύξηση ακόμη και των φόρων που πληρώνουμε για να μένουμε στο δικό μας το σπίτι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.