Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Μας πήραν στο «ψιλό» μέχρι και οι Βούλγαροι

Η Βουλγαρία, η οποία έχει αυτή τη στιγμή την πιο φτωχή οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αισιοδοξεί ότι στο άμεσο μέλλον τη θέση αυτή θα την πάρει η Ελλάδα.
Δεν πρόκειται ωστόσο για αυθαίρετες προβλέψεις, καθώς η βουλγαρική οικονομία, παρά την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, παρουσιάζει ανάπτυξη για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο φέτος, φτάνοντας το 0,5% το τρίτο τρίμηνο του 2012.

Επικαλούμενος τα στοιχεία αυτά, ο υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας Συμεών Ντιάνκοφ δήλωσε ότι η χώρα θα μπορέσει να αυξήσει το βιοτικό της επίπεδο τα ερχόμενα χρόνια.
Σύμφωνα με τους προκαταρκτικούς υπολογισμούς του Εθνικού Στατιστικού Ινστιτούτου, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5% το τρίτο τρίμηνο του 2012, σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Το ΑΕΠ αυξήθηκε ωστόσο μόλις κατά 0,1% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2012.
«Εντός τεσσάρων ή πέντε ετών, ο μέσος Βούλγαρος θα είναι πλουσιότερος από τον μέσο Έλληνα», πρόσθεσε ο υπουργός.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η βουλγαρική οικονομία σημείωσε άνοδο 1,7% το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.