ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΕΝΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ...

.....ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΕ 20.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
Με επίσκεψη στο σωματείο των καρκινοπαθών Πτολεμαΐδας που ράγισε καρδιές, έκλεισε η διήμερη περιοδεία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στο νομό Κοζάνης, με τη συμμετοχή και της Βουλευτού Κοζάνης του Κινήματος Ραχήλ Μακρή.

Ειδικότερα με τους καρκινοπαθείς ο Τέρενς Κουίκ έγινε αυτήκοος μάρτυς της απάνθρωπης μεταχείρισης που δέχονται οι άνθρωποι αυτοί από τις μνημονιακές πολιτικές που έχουν επιβληθεί και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στα ταμεία τους μέσω του ανύπαρκτου ΕΟΠΥΥ.
Υπογραμμίζεται ότι η περιοχή Κοζάνης-Πτολεμαίδας έχει πάνω από 2.500 καρκινοπαθείς και άγνωστο αριθμό εν δυνάμει υποψηφίων καρκινοπαθών, λόγω των σαθρών μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος που οφείλουν να λαμβάνουν και δεν λαμβάνουν- όπως καταγγέλλεται- τα εργοτάξια της ΔΕΗ με βάση και τους Εθνικούς και τους Κοινοτικούς κανονισμούς.
Για το θέμα των καρκινοπαθών Πτολεμαΐδας ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, μαζί με τη Βουλευτή Κοζάνης Ραχήλ Μακρή, θα επανέλθουν από Δευτέρα με νεότερες και συγκλονιστικές καταγγελίες, αφού προηγουμένως συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για να παραδώσουν φάκελο-κόλαφο στον Υπουργό Υγείας, μέσω του προβλεπόμενου Κοινοβουλευτικού τους Ελέγχου.
Προηγουμένως, οι δύο Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ μαζί με μέλη της Τοπικής Συντονιστικής Επιτροπής, συναντήθηκαν με συνταξιούχους της ΔΕΗ οι οποίοι και παρουσίασαν δραματικά οικονομικά στοιχεία που αφορούν και στην περιοχή Κοζάνης-Πτολεμαίδας αλλά και στους συνταξιούχους όσο και στους εργαζόμενους στη ΔΕΗ.
Σύμφωνα με τα αριθμητικά δεδομένα που παρουσίασαν οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων, ο νομός Κοζάνης έχει υποστεί τα 2,5 χρόνια της μνημονιακής πολιτικής Παπανδρέου-Παπαδήμου-Σαμαρά, οικονομική ζημιά σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου ευρώ (για την ακρίβεια 914.500.000 ευρώ) εξαιτίας των περικοπών που υπέστησαν οι 14.000 συνταξιούχοι της ΔΕΗ και οι 6.000 εργαζόμενοι στην επιχείρηση και οι οποίοι ζουν σε αυτό το μεγαλύτερο ενεργειακό πάρκο της Ελλάδας.
Τονίστηκε, επίσης, ότι από το 1 δισεκατομμύριο που κόπηκε αυτούς τους 30 μήνες από 20.000 ανθρώπους και κατ' επέκταση από την αγορά, υπήρξε ένα τεράστιο ντόμινο κλεισίματος καταστημάτων, βιοτεχνιών και άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων το οποίο συμπαρέσυρε και μεγάλες απώλειες στις εισπράξεις του Δημοσίου.
Τέλος, στη συζήτηση αποκαλύφθηκε ότι πάνω από 2.000 υπάλληλοι της ΔΕΗ που βγήκαν τα τελευταία 2,5 χρόνια στη σύνταξη, ακόμα δεν έχουν εισπράξει το εφάπαξ τους, το οποίο όταν τελικά τους αποδοθεί, θα έχει περικοπεί σχεδόν κατά 70%.
Χθες Παρασκευή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ προήδρευσε σύσκεψης των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Κοζάνης του Κινήματος με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Παναγιώτη Πλακεντά.
Η σύσκεψη ήταν μία από τις εντυπωσιακότερες-κατά ομολογία του Τέρενς Κουίκ- λόγω του μεγάλου αριθμού των μελών της Συντονιστικής, οι οποίοι έχουν πολλαπλασιαστεί από την ημέρα των τελευταίων εθνικών εκλογών μέχρι σήμερα. Γεγονός που δείχνει πόσο πυκνώνουν Έλληνες πολίτες από όλους τους χώρους στις τάξεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σε όλη την περιφέρεια.
Τα θέματα που τέθηκαν σε μια συνάντηση, η οποία κράτησε σχεδόν 2 ώρες, ανέλαβε να τα επεξεργαστεί και να τα προωθήσει είτε μέσω του Κοινοβουλευτικού της Ελέγχου είτε στο Γενικό Γραμματέα του Κινήματος Μιχάλη Γιαννάκη, η Βουλευτής Κοζάνης Ραχήλ Μακρή.
Σημαντική ήταν και η ωριαία εμφάνιση του Τέρενς Κουίκ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Flash TV που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Θεόδωρος Καρυπίδης και στην οποία ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έδωσε απαντήσεις για όλες τις θέσεις του Κινήματος σχετικά με τα σημαντικά τρέχοντα γεγονότα.
Η ημέρα έκλεισε με βόλτα στους κεντρικούς πεζόδρομους της Κοζάνης όπου ο Τέρενς Κουίκ μαζί με τη Ραχήλ Μακρή είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν κυρίως με πολλά νέα παιδιά που σπουδάζουν στις εδώ σχολές, αλλά και με καταστηματάρχες οι οποίοι στο σύνολό τους εξέπεμψαν κραυγή αγωνίας για το βαρύ οικονομικό χειμώνα που έρχεται να τους αποτελειώσει.


Σχόλια