Ερώτηση Ανεξάρτητων Ελλήνων για την διατήρηση του Β’ Σώματος Στρατού με έδρα τη Βέροια..

Έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών, αναμοχλεύει το ζήτημα της διατήρησης ή μη του Β’ Σώματος Στρατού ως του νευραλγικότερου επιχειρησιακού βραχίονα ταχείας επεμβάσεως των εθνικών στρατιωτικών δυνάμεων όλων των όπλων.
Σε περιόδους βαθιάς και πολυπλόκαμης κρίσης όπως η σημερινή που βιώνει η ελληνική κοινωνία, το στράτευμα και ιδίως το φρόνημα αυτού, επ’ ουδενί δεν μπορεί να αποτελεί διακύβευμα ή εύκολος στόχος.
Η εθνική στρατηγική είναι αδιανόητο να χαράσσεται ή να εμφανίζεται ευάλωτη σε δημοσιεύματα, σε διαρροές παντός τύπου, ή σε γονατογραφήματα περί δήθεν νέων δογμάτων.
Η αδιατάρακτη συνέχεια, πολλώ δε μάλλον η επαύξηση ισχύος του Β’ Σώματος Στρατού αποτελεί, κατά την άποψή μας, θεμελιώδες αμυντικό ζητούμενο.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Αντιμετωπίζει το ΚΥΣΕΑ προβληματισμούς σχετικά με την απρόσκοπτη λειτουργία του Β’ Σώματος Στρατού ως έχει σήμερα;
  2. Οι αντίθετες φήμες περί αποφάσεων του ΣΑΓΕ, εφόσον δεν αληθεύουν, από ποιον κυκλοφόρησαν, και πώς σκέφτεται το ΥΠΕΘΑ να αντιδράσει πέραν των απαιτούμενων διαψεύσεων;
  3. Αν παρ’ ελπίδα το θέμα είναι υπαρκτό, πώς αιτιολογείται και τεκμηριώνεται ως καινοφανές εθνικό συμφέρον, ο τάχα αρνητικός λόγος Κόστος διατήρησης/Όφελος κατάργησης του Β’ Σ.Σ., σε όλα τα επίπεδα γεωστρατηγικής ετοιμότητας.

Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2012

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Γιοβανόπουλος Κωνσταντίνος - Νταβρής Γεώργιος


Σχόλια