Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ:Να συγκληθεί άμεσα η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τις διαθεσιμότητες στο Δημόσιο

Η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπεύθυνη Τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μαρίνα Χρυσοβελώνη απέστειλε σήμερα επιστολή στον αρμόδιο υπουργό κ. Μανιτάκη ζητώντας του να ενημερώσει τη Βουλή για την έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:


Κύριε Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε το πρόγραμμα «κινητικότητας» υπαλλήλων του Δημοσίου, το οποίο περιέχεται στον πρόσφατο πολυνόμο (ν.4093/12) έχει δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων τόσο στις επηρεαζόμενες υπηρεσίες απ’ όπου απομακρύνετε προσωπικό όσο κυρίως στους ίδιους τους θιγόμενους από το μέτρο της διαθεσιμότητας υπαλλήλους που βρίσκονται σε απόγνωση καθώς τους οδηγείτε σε  μια κατάσταση ανασφάλειας και αβεβαιότητας. 
Επειδή, όπως άριστα επίσης γνωρίζετε, δεν έχει υπάρξει ουσιαστικός διάλογος, ούτε αναλυτική ενημέρωση της Βουλής για τα θέματα αυτά, είναι απολύτως απαραίτητη η παρουσία σας στην αρμόδια Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής προκειμένου να δοθούν εκ μέρους σας οι αναγκαίες εξηγήσεις αλλά και υπεύθυνες απαντήσεις τόσο στα νομικά όσο και στα πολύ σοβαρά πρακτικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.
Με δεδομένο ότι εξ αυτών των λόγων καθημερινά συσσωρεύονται και νέες δυσλειτουργίες, όπως βλέπουμε στην περίπτωση των Δήμων, σας ζητώ να προσέλθετε άμεσα με δική σας πρωτοβουλία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής προκειμένου να ενημερωθεί υπεύθυνα ο Ελληνικός λαός και ειδικά οι θιγόμενοι υπάλληλοι για την διαμορφωθείσα κατάσταση και για την εξέλιξη αυτής. Προφανείς και εξαιρετικά επείγοντες κοινωνικοί λόγοι καθιστούν την πρωτοβουλία σας αυτή απαραίτητη ώστε να αποφευχθούν άλλες δυσάρεστες καταστάσεις που θα δυναμιτίσουν την ίδια την δομή της Δημόσιας Διοίκησης στη χώρα μας.
                                                                                     Μαρίνα Χρυσοβελώνη 
Βουλευτής Μαγνησίας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ 
Υπεύθυνη Τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης”

Σχόλια