Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ:Να συγκληθεί άμεσα η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τις διαθεσιμότητες στο Δημόσιο

Η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπεύθυνη Τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μαρίνα Χρυσοβελώνη απέστειλε σήμερα επιστολή στον αρμόδιο υπουργό κ. Μανιτάκη ζητώντας του να ενημερώσει τη Βουλή για την έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:


Κύριε Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε το πρόγραμμα «κινητικότητας» υπαλλήλων του Δημοσίου, το οποίο περιέχεται στον πρόσφατο πολυνόμο (ν.4093/12) έχει δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων τόσο στις επηρεαζόμενες υπηρεσίες απ’ όπου απομακρύνετε προσωπικό όσο κυρίως στους ίδιους τους θιγόμενους από το μέτρο της διαθεσιμότητας υπαλλήλους που βρίσκονται σε απόγνωση καθώς τους οδηγείτε σε  μια κατάσταση ανασφάλειας και αβεβαιότητας. 
Επειδή, όπως άριστα επίσης γνωρίζετε, δεν έχει υπάρξει ουσιαστικός διάλογος, ούτε αναλυτική ενημέρωση της Βουλής για τα θέματα αυτά, είναι απολύτως απαραίτητη η παρουσία σας στην αρμόδια Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής προκειμένου να δοθούν εκ μέρους σας οι αναγκαίες εξηγήσεις αλλά και υπεύθυνες απαντήσεις τόσο στα νομικά όσο και στα πολύ σοβαρά πρακτικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.
Με δεδομένο ότι εξ αυτών των λόγων καθημερινά συσσωρεύονται και νέες δυσλειτουργίες, όπως βλέπουμε στην περίπτωση των Δήμων, σας ζητώ να προσέλθετε άμεσα με δική σας πρωτοβουλία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής προκειμένου να ενημερωθεί υπεύθυνα ο Ελληνικός λαός και ειδικά οι θιγόμενοι υπάλληλοι για την διαμορφωθείσα κατάσταση και για την εξέλιξη αυτής. Προφανείς και εξαιρετικά επείγοντες κοινωνικοί λόγοι καθιστούν την πρωτοβουλία σας αυτή απαραίτητη ώστε να αποφευχθούν άλλες δυσάρεστες καταστάσεις που θα δυναμιτίσουν την ίδια την δομή της Δημόσιας Διοίκησης στη χώρα μας.
                                                                                     Μαρίνα Χρυσοβελώνη 
Βουλευτής Μαγνησίας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ 
Υπεύθυνη Τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.