Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

Τα σύγχρονα καθρεφτάκια του Φούχτελ

Όλοι στάθηκαν στις δηλώσεις που έκανε ο Γιόακιμ Φούχτελ για τους Έλληνες δημοσίους υπαλλήλους, όπως και στα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη με τους εξαγριωμένους διαδηλωτές. Οι περισσότεροι, όμως, αναλυτές είτε αγνοούν, είτε κάνουν ότι δεν γνωρίζουν για τις κινήσεις του Γερμανού υφυπουργού. Ο Φούχτελ, λειτουργώντας σαν τους Ισπανούς και Πορτογάλους κατακτητές της Λατινικής Αμερικής, μοιράζει δώρα για να κερδίσει τα πάντα.

Ο Κολόμβος και ο Βάσκο Ντα Γκάμα μοίραζαν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς σε αντάλλαγμα για το χρυσό που έπαιρναν. Ο σύγχρονος Κολόμβος (λέγε με Φούχτελ) κλείνει συμφωνίες με μικρούς –ως επί το πλείστον– δήμους, οι οποίοι δεν έχουν ούτε ευρώ στο ταμείο και ο Φούχτελ με 10-12 εκατομμυριάκια έκανε το καθήκον του. Δηλαδή, οι πόλεις βρίσκουν… «οικονομικό αποκούμπι» στις περιφερειακές γερμανικές τράπεζες, όμως παραχωρούν οικόπεδα-φιλέτα, που αξίζουν πολύ περισσότερα χρήματα από τα… καθρεφτάκια που λαμβάνουν.

Η ΑΠΟΨΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.