''Τελειωμένη'' θεωρούν στις ΗΠΑ την συγκυβέρνηση Αντ. Σαμαρά

Εκτιμούν ότι θα γίνουν πάλι εκλογές στα μέσα 2013 στην Ελλάδα, εξαιτίας της μεγάλης λαϊκής δυσαρέσκειας, που οφείλεται βασικά στα εξοντωτικά μέτρα και στα πολλαπλά ψέμματα, ανακολουθίες, υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα, πρωθυπουργού και συγκυβερνώντων, με αποτέλεσμα να έχουν απωλέσει την αξιοπιστία τους.

Τι σημαίνει η ''προσεκτική'' προβολή τελευταία, του Α. Τσίπρα, από το ''μιντιακό κατεστημένο'' ΗΠΑ (θυμίζει περίοδο 1979-81 στην Ελλάδα), οι θέσεις του οποίου γιά το μη βιώσιμο χρέος της Ελλάδας, ταυτίζονται σχεδόν με αυτές των... ΗΠΑ (''τσάκισμα'' ύφεσης με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους και ανάπτυξη). Δεν είναι τυχαίο ότι τελευταία, μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, είναι υπέρ διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους (ή όλου) του ελληνικού χρέους.
Η κυβέρνηση Ομπάμα, ΔΕΝ είναι υπέρ ''κουρέματος'' του ελληνικού χρέους, ειδικά με τον τρόπο που αυτό, πονηρά και εσφαλμένα, λέγεται στην Ελλάδα, γιατί έτσι πάει κόντρα στην αμερικάνικη Δικαιοσύνη, που ακόμα ''κυνηγά'' την Αργεντινή, επειδή Αμερικανοί πολίτες έχασαν από τα ''κουρέματα-αναδιάρθρωση χρέους''.
Το Στέητ Ντηπάρτμεντ ''μελετά'' πάλι, 32 χρόνια μετά, συμπεριφορές... Ανδρέα Παπανδρέου, ''διαβάζοντας'' έτσι και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που τον...''ανάλαβαν'' Αμερικανοί επικοινωνιολόγοι-αναλυτές. Γεγονός που φαίνεται τελευταία και από τις ''ήπιες'', αλλά ουσιαστικές φιλολαϊκές παρεμβάσεις-ομιλίες του. Τότε ο Ανδρέας ήταν κατά των ΗΠΑ. Τώρα ο Τσίπρας είναι κατά της Γερμανίας και των δανειστών. Αλλά η ιστορία επαναλαμβάνεται. Πρόσωπα και στόχοι αλλάζουν.
Στην Ουάσιγκτον εκτιμούν ότι, το ΠΑΣΟΚ, αν δεν διαλυθεί, θα αφομοιωθεί από την ''Νέα Δημοκρατία''. Θεωρούν τα δύο αυτά κόμματα ως μόνα υπεύθυνα γιά την άνοδο της ''Χρυσής Αυγής'' και την διαφθορά-ατιμωρησία, ενώ (μακροπρόθεσμα) δεν βλέπουν να έχουν μέλλον, έστω ως συνασπισμός...

http://www.kalami.net/

Σχόλια