Κλωτσιές για τον Βενιζέλο...

ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ
Με τις... κλοτσιές υποχρέωσαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο να τραπεί σε υποχώρηση οι εξαγριωμένοι μικροομολογιούχοι που είχαν συγκεντρωθεί χθες το απόγευμα έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας. Οι άνθρωποι που είδαν τους κόπους μιας ζωής να εξανεμίζονται, όταν αντίκρισαν τον πρώην υπουργό Οικονομικών, που δεν τους προστάτευσε ως όφειλε, ξέσπασαν την οργή τους πάνω του. Περισσότερα από 50 άτομα που είχαν πληροφορηθεί την επίσκεψη του κ. Βενιζέλου και του κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ στην Τράπεζα της Ελλάδος, για να συναντηθούν με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, περίμεναν στην είσοδο του κτιρίου.
Οταν εμφανίστηκε η πανάκριβη και πολυτελής BMW που ακόμη κρατάει παράτυπα ο κ. Βενιζέλος, οι συγκεντρωμένοι δεν κρατήθηκαν. Μόλις είδαν τον κ. Βενιζέλο να επιχειρεί να κατέβει από το θωρακισμένο αυτοκίνητο, κινήθηκαν εναντίον του με φωνές και αποδοκιμασίες. Τελικά ο κ. Βενιζέλος έμεινε στο αυτοκίνητό του και οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε αυτό. Το κλοτσούσαν και ξεσπούσαν το μένος τους πάνω του. Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο απώθησαν τους συγκεντρωμένους, προκειμένου να μπορέσει να αποχωρήσει το αυτοκίνητο. Η BMW απομακρύνθηκε με ταχύτητα και ο κ. Βενιζέλος αναγκάστηκε να ακυρώσει το ραντεβού του με τον κ. Προβόπουλο, καθώς φοβήθηκε ότι ακόμη και εάν έμπαινε στο κτίριο οι μικροομολογιούχοι θα τον απέκλειαν και δεν θα μπορούσε να βγει.
Δύσκολες ώρες, όμως, πέρασε και ο διάδοχός του και συνεργάτης του στο υπουργείο Οικονομικών. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης, που είχε φτάσει νωρίτερα, εγκλωβίστηκε μέσα στο κτίριο της ΤτΕ και για να φύγει από εκεί χρειάστηκε να επιστρατευτούν τα ΜΑΤ για να τον φυγαδεύσουν. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον κ. Προβόπουλο.
Οι μικροομολογιούχοι συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους με συνθήματα κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ενώ επιφυλάχθηκαν να επανέλθουν αύριο, με νέα διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους. Στο διάστημα που παρέμειναν έπαιζαν από μικροφωνική που είχαν εγκαταστήσει δηλώσεις των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, που δεσμευόντουσαν για το θέμα των μικροομολογιούχων.
Μη έχοντας συνειδητοποιήσει τις ευθύνες του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τα έψελνε στον ΥΠΠΡΟ κ. Ν. Δένδια και έστελνε τους απελπισμένους στον κ. Σαμαρά για να βρούν το δίκιο τους! Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ τόνιζαν μεταξύ άλλων: «Μικρή ομάδα “αγανακτισμένων” ομολογιούχων παρεμπόδισε την είσοδο της αντιπροσωπίας του ΠΑΣΟΚ στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος...
Η ελληνική Αστυνομία δεν έκανε αυτά που έπρεπε, ώστε να διασφαλιστεί μια θεσμική λειτουργία.
Είναι απορίας άξιον για ποιον λόγο οι “αγανακτισμένοι” ομολογιούχοι δεν απευθύνονται στην κυβέρνηση και τα κόμματα που τους έδωσαν εύκολες προεκλογικές υποσχέσεις, αλλά στο ΠΑΣΟΚ... Δυστυχώς, αυτοί που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τους ομολογιούχους και τους εξωθούν με το αζημίωτο σε διάφορες αδιέξοδες ενέργειες και διεκδικήσεις οργανώνουν διάφορα φασίζοντα happenings αντί να υιοθετήσουν τις λύσεις που έχουν προταθεί».
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Σχόλια