Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Πρώην υπουργός επιβεβαιώνει ότι η Γαλλία εξέταζε να αφήσει τη ζώνη του ευρώ...


Ο πρώην Γάλλος Υπουργός οικονομίας François Baroin αποκάλυψε ότι, κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης τον περασμένο Νοέμβριο, η οποία έριξε τις ελληνικές και ιταλικές κυβερνήσεις, Γάλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι σχεδίαζαν την έξοδο της Ελλάδας, Ιταλίας και της ίδιας της Γαλλίας από τη ζώνη του ευρώ. Τότε, οι ευρωπαϊκοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν ότι συζητούσαν την έξοδο οποιασδήποτε χώρας από τη ζώνη του ευρώ.

Οι αποκαλύψεις είναι περιγεγραμμένες στο βιβλίο του Baroin, “σημειωματάριο κρίσης”, που περιγράφει το χρόνο του ως υπουργού προϋπολογισμού και έπειτα υπουργού οικονομίας το 2010-2012 κάτω υπό τον Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Ο απολογισμός του αποκαλύπτει πώς οι κύριες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, άσπλαχνα και μη δημοκρατικά έριξαν έξω κυβερνήσεις μέσω των μη δημοφιλών κοινωνικών περικοπών, περιγράφοντας τις τεράστιες διεθνείς εντάσεις που ισχύουν μέσα στην Ευρώπη.
Το Süddeutsche Zeitung πρόσφερε το ακόλουθο σενάριο για την κατάρρευση του ευρώ: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταρρέει, καθώς το σημαντικότερο εργαλείο της, το κοινό νόμισμα, αποσυντίθεται. Είκοσι επτά έθνη παλεύουν πάλι για τις αγορές. Η Γερμανία, ως μεγαλύτερη χώρα με μια υγιή βιομηχανική δομή, αποκτά εχθρούς, και μποϊκοτάρεται ενδεχομένως: το φάσμα της “ηγεμονικής δύναμης” αναβιώνει.»
Δύο έτη αργότερα, το οικονομικό κατρακύλισμα και η διευρωπαϊκή προσπάθεια για τις αγορές έχουν βαθύνει, και το ευρώ έχει διατηρήσει τη συνοχή μόνο λόγω των εγχύσεων τρις ευρώ μετρητών από την ΕΚΤ για να ηρεμήσει τον επαναλαμβανόμενο οικονομικό πανικό. Τα σχόλια του Baroin δείχνουν ότι η αστική τάξη σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα προετοιμάζει τα πιο ακραία και άσπλαχνα μέτρα για να επεκτείνει τον πλούτο εις βάρος της εργατικής τάξης και διεθνών ανταγωνιστών της της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.