Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Εφάπαξ καταβολή των 3 δόσεων και ρήτρες ελέγχου

Δεν αποκλείει την εφάπαξ καταβολή και των τριών δόσεων της δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, διευκρινίζοντας ότι αυτό απαιτεί αυστηρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Ο γερμανός υπουργός δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ότι είναι πολύ πιθανό οι δύο καθυστερημένες δόσεις της βοήθειας προς την Ελλάδα, καθώς και αυτή του Δεκεμβρίου να καταβληθούν μαζί (περίπου 44,5 δισ.), διευκρίνισε, ωστόσο, πως για να γίνει αυτό,
θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας πιο αυστηρός ελεγκτικός μηχανισμός. Ο κ. Σόιμπλε επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν σχετικά σχέδια στην ΕΕ. «Αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των πιστωτών, των επενδυτών και των αγορών προς την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε. Εφόσον θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των όρων για την εκταμίευση «είναι σχετικά λογικό ότι θα αποφασίσουμε όχι μόνο για το διάστημα μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου αλλά μέχρι το τέλος του χρόνου», εξήγησε ο γερμανός υπουργός, προσθέτοντας ότι για αυτό είναι σημαντικό «να συμφωνήσουμε στον ανάλογο μηχανισμό ελέγχου».
«Συνδυασμός μέτρων για την Ελλάδα»
Ο υπoυργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε εξήρε σε συνέντευξή του τις προόδους στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι η όποια λύση για το κόστος της επιμήκυνσης δεν θα κοστίσει οπωσδήποτε περισσότερα χρήματα. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικές προόδους. Είναι σημαντικό να ενθαρρύνουμε την ελληνική κυβέρνηση και να πούμε στους πολίτες ότι οι προσπάθειές τους δεν είναι μάταιες», είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το πρωί στην Δυτικογερμανική Ραδιοφωνία (SWR).
«Πρέπει ωστόσο να ξεκαθαρίσει μια σειρά σημείων. Η επιμήκυνση του χρόνου μείωσης του χρέους στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 αντί του 2020 ήταν δεδομένη εκ των προτέρων. Ελπίζουμε ότι τα ανοιχτά σημεία θα απαντηθούν στις επόμενες μέρες έτσι ώστε να ενημερωθεί το κοινοβούλιο στο Βερολίνο και να δώσει την συγκατάθεσή του. Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.