Όσο νυχτώνει......Τα μέτρα είναι τελικά 19 δισ. ευρώ και η λιτότητα τετραετής

Σ.Σ. Ενώ οι ΣαμαροΒενιζελοΚουβέληδες κάνουν ότι τσακώνονται για τα μάτια του κόσμου, οι Έλληνες περιμένουν τη χειρότερη εξέλιξη του έθνους από καταβολής του. Εσκεμμένη και όχι αναγκαστική υποδούλωση, ούτως ή άλλως δεν είχαμε ξαναβιώσει με αυτόν τον τρόπο. 
Σ.Σ. Βλέπουν ότι κανείς δεν αντιδρά, αλλά το ενάντιο κάθονται όλοι αποχαυνωμένοι στον Σουλεϊμάν τον βιαστή, αψηφώντας για τον δικό τους βιασμό, και έτσι ανεβάζουν τον λογαριασμό κατά το δοκούν. 11.5 είχαμε πει, 13.5 ήταν το απόφθευγμα. Μετά ήρθε ο δήθεν τσακωμός μεταξύ του Αντώνη και του Φώτη και του Βαγγέλη. Ήρθε και η λίστα Λαγκάρντ και ο Βαξεβάνης. Τσουπ στη λούφα πάμε στα 19 δις ευρώ το πακετάκι. 

Σ.Σ. Δυστυχώς η Ελλάδα και οι Έλληνες θυμίζουν εκείνη τη γλυκανάλατη ταινιούλα με την Σ. Μπούλοκ "Ενώ εσύ κοιμόσουν". Κάπως έτσι......θα μας το φορέσουν (το πακέτο)..

Κλειδώνει την Τετάρτη με την ψηφοφορία στη Βουλή ο πικρός λογαριασμός για τους Ελληνες που ανέρχεται στα 19 δισ. ευρώ και προαναγγέλλει λιτότητα τουλάχιστον ως το 2016.
Η πιο σκληρή χρονιά θα είναι η επόμενη καθώς εργαζόμενοι στο Δημόσιο, μισθωτοί και συνταξιούχοι
όλων των ταμείων θα κληθούν να πληρώσουν μέσα στο 2013 μέτρα ύψους 9,3 δισ. ευρώ. Οι απώλειες στα εισοδήματά τους θα προέλθουν από τις περικοπές μισθώς και συντάξεων και από τις μειώσεις επιδομάτων από την 1η Ιανουαρίου 2013 καθώς και από το «ψαλίδισμα» των ειδικών μισθολογίων (γιατροί, δικαστές, πανεπιστημιακοί, ένστολοι) που θα ισχύσουν αναδρομικά από τον Αύγουστο 2012.
Οι μειώσεις που θα γίνουν το 2014 θα πλήξουν περισσότερο τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες αλλά και τα μεσαία εισοδήματα. Οι περικοπές του 2014 ανέρχονται συνολικά στα 4,2 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με το Μημόνιο 3, το 2014 η οικονομία αναμένεται να σταθεροποιηθεί και να ανακάμψει και αυτό θα έχει ως συνέπεια την μείωση της ανεργίας.
Στόχος της κυβέρνησης είναι το 2013 ο προϋπολογισμός να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα κατά 0,4% και ως το 2016 να φτάσει το 4,5%.
Ο μεγάλος πονοκέφαλος της κυβέρνησης και η άλυτη εξίσωση παραμένει το δημόσιο χρέος το οποίο το 2013 θα βρίσκεται στο 190% του ΑΕΠ.

http://loutraki1.blogspot.gr/2012/11/19.html

Σχόλια