ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΟΙ 153 ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΠΑ ΞΕΙΠΑ ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Η Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 ήταν μια πολύ σπουδαία ημέρα για τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα της πατρίδας μας. Πιο συγκεκριμένα στην Βουλή των Ελλήνων, συζητήθηκε από την ολομέλειά της, σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση και εγκρίθηκε με ισχνή πλειοψηφία 153 βουλευτών, το πολυνομοσχέδιο των οικονομικών και εργασιακών μέτρων της σκληρής λιτότητας, του οποίου η εφαρμογή από την προδοτική κυβέρνηση Σαμαρά, επιβάλλει έναν εργασιακό μεσαίωνα, ο οποίος διαλύει όλες τις Ελληνικές οικογένειες.
Αυτοί, οι 153 βουλευτές που ψήφισαν την εφαρμογή αυτών των μέτρων τα οποία εξαθλιώνουν το λαό και παραχωρούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στην κ. Μέρκελ, ανήκουν στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Όμως, η τρικομματική κυβέρνηση των Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη βγήκε κοινοβουλευτικά βαριά τραυματισμένη καθώς υπήρχαν βουλευτές που δεν τα ψήφισαν όπως οι Κασαπίδης (ΝΔ), Σκανδαλίδης, Γκερέκου, Μπόλαρης, Κουτσούκος, Παραστατίδης, Κασσής (ΠΑΣΟΚ) καθώς και όλη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ.
Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012, στην Ελληνική Βουλή ολοκληρωνόταν τα μεσάνυχτα η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2013 με ονομαστική ψηφοφορία των βουλευτών. Η τρικομματική-προδοτική κυβέρνηση Σαμαρά υπερασπίστηκε τις επιλογές της μέσω ενός προϋπολογισμού, ο οποίος διαλύει όλες τις κοινωνικές τάξεις και αποδεικνύει πως πολύ σύντομα, νέα μέτρα θα βαρύνουν τις πλάτες των μισθωτών και συνταξιούχων. Από την άλλη πλευρά, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης επιτέθηκαν στην κυβέρνηση κατηγορώντας την πως θα ψηφίσει ένα «εθνοκτόνο» προϋπολογισμό, που κανείς σοβαρός οικονομολόγος δεν πιστεύει ότι θα «βγει» αλλά και για «συνειδητά ψέματα» και «εμπορία του φόβου της χρεοκοπίας».
Συνοψίζοντας τα παραπάνω διαπιστώνουμε, το οξύμωρο έως και ύποπτο γεγονός πως οι «αντάρτες του γλυκού νερού», βουλευτές της ΔΗΜΑΡ (εκτός Βουδούρη, Μουτσινά οι οποίοι καταψήφισαν μέρος του προϋπολογισμού και Πανούση που απουσίαζε), τον υπερψήφισαν, ενώ αντίθετα δεν ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο των οικονομικών και εργασιακών μέτρων και μοιραία θα τους ρωτούσε ο Ελληνικός λαός, για του οποίου τα συμφέροντα λένε πως κόπτονται: Κύριοι της ΔΗΜΑΡ, η μια ενέργειά σας δεν ακυρώνει την άλλη; Και επί του απλούστερου, όταν ψηφίζετε τον προϋπολογισμό του έτους 2013 δεν είναι σαν να ψηφίσατε και τις συθέμελες εργασιακές αλλαγές του πολυνομοσχεδίου; Ποιον τελικά κοροϊδεύετε, ρε πολιτικοί απατεώνες; Δυστυχώς για σας, έπεσαν πλέον, οι μάσκες και έτσι, ολοκληρώθηκε η παράσταση του θεάτρου του παραλόγου, η οποία ταλάνισε την Ελληνική κοινωνία επί μήνες, και στην οποία εσείς οι πολιτικοί κομπάρσοι, ατάλαντοι ηθοποιοί-τσαρλατάνοι της ψευτοαριστεράς, προσπαθήσατε να γίνεται πρωταγωνιστές. Έτσι, επί της ουσίας αποδεχτήκατε τα όσα δήλωσε το πολιτικό αγλάισμα της ΝΔ, βουλευτής Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος με περίσσια υπερηφάνεια δήλωνε για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από 153 βουλευτές: «153 γενναίοι κράτησαν την Ελλάδα όρθια». Τώρα από πότε οι πολιτικοί Εφιάλτες, αποκαλούνται ήρωες, είναι μια άλλη ιστορία που ο μόνος που θα μπορούσε να την ερμηνεύσει, θα ήταν μόνο ο κ. Γεωργιάδης και πιθανώς, ο κ. Κουβέλης!
Εδώ θα πρέπει, επιτέλους να αντιληφθεί ο Ελληνικός λαός πως σε μια περίοδο που τελείωσε η ρουσφετολογική δυναμική των βουλευτών, θα πρέπει να επιλέγει τους αξιότερους και πιο συνεπείς στα λόγια και στα έργα, για να τον εκφράζουν στο Ελληνικό κοινοβούλιο. Και αξιότεροι και πιο συνεπείς δεν είναι εκείνοι που συγκαλύπτουν ή αλλάζουν τις θέσεις τους στα σκάνδαλα, όπως π.χ. στο μεγαλύτερο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο της γερμανικής Siemens.
Πιο αναλυτικά, να θυμηθούμε πως οι συζητήσεις μεταξύ της Siemens και του Ελληνικού Δημοσίου έγιναν με αποκλειστική ευθύνη του Χάρη Παμπούκη και ξεκίνησαν μετά το μοναδικό ομόφωνο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής (είχαν καταθέσει 145 μάρτυρες), σύμφωνα με το οποίο η Siemens θα έπρεπε να καταβάλει στο κράτος, ως αποζημίωση 2 δις ευρώ. Στη συνέχεια ο Χάρης Παμπούκης αντικαταστάθηκε, κατόπιν εντολής Βενιζέλου από τον Ευγένιο Γιανακόπουλο, ο οποίος μετά από πολύμηνες συζητήσεις με εκπροσώπους του οίκου, συμφώνησε σε ένα τελικό κείμενο. Αυτό εγκρίθηκε από το Ελληνικό κοινοβούλιο, επί Πρωθυπουργίας Παπαδήμου, της κυβέρνησης ειδικού σκοπού, όπως, την είχε χαρακτηρίσει ο σημερινός Πρωθυπουργός, στις 5 Απριλίου 2012. Το συγκεκριμένο άρθρο που περιλαμβάνει τη σύμβαση μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Siemens έλαβε 164 ψήφους στην ονομαστική ψηφοφορία του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης.
Έτσι, με την έγκριση και την υπερψήφισή του από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η Siemens προέβη στην υπογραφή του, το δε Ελληνικό Δημόσιο, ως όφειλε, θα έπρεπε εντός 45 ημερών να προβεί στην υπογραφή της συγκεκριμένης συμφωνίας. Κάτι τέτοιο, όμως, δε συνέβη παρ΄ότι αυτό αποτελούσε απαράβατο όρο της συμφωνίας. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως λίγο πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ο Πάνος Καμμένος στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου είχε ρωτήσει τον Υπουργό κ. Ζανιά, της υπηρεσιακής Κυβέρνησης Πικραμμένου, αν η συμφωνία με τη Siemens έφερε υπογραφή από την πλευρά του Ελληνικού Δημοσίου. Όμως, ουδείς τότε είχε απαντήσει!!!
Στη συνέχεια, ένα 24ωρο πριν την επίσκεψη Σαμαρά (24 Αυγούστου) στο Βερολίνο, ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας, αναγκάσθηκε προφανώς κατόπιν πιέσεων, λόγω και της επικείμενης συνάντησης Μέρκελ-Σαμαρά, να υπογράψει με καθυστέρηση πολλών μηνών τη σύμβαση του εξωδικαστικού συμβιβασμού.
Αναλυτικότερα, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, με βάση την εξουσιοδότηση που του παρείχε η Βουλή, όπως προβλέπεται στο ν.4072/2012 (ΦΕΚ Α΄ 86) και ειδικότερα στο άρθρο 324 για την έγκριση του Σχεδίου «Συμφωνίας Συμβιβασμού» μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών Siemens AG και Siemens Α.Ε., εκπροσώπησε την Ελληνική Δημοκρατία και υπέγραψε την «Συμφωνία Συμβιβασμού» μεταξύ των δύο πλευρών.
Η συνέχεια είναι ακόμη πιο ύποπτη! Κατόπιν αιτήσεως της Ελληνικής Βουλής, το Νομικό Συμβούλιο του κράτους γνωμάτευσε πως για να θεωρηθεί «εν ισχύ» η συμφωνία θα έπρεπε να τύχει της σχετικής έγκρισης (ψήφισης) από το Ελληνικό κοινοβούλιο, από τη στιγμή που δεν τηρήθηκαν οι προθεσμίες υπογραφών. Όταν, όμως, το σχετικό άρθρο ήρθε προς ψήφιση στη Βουλή και κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ και των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» για να εγκριθεί με ονομαστική ψηφοφορία, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας μπροστά στο φόβο καταψηφίσεώς του, από πιθανές διαρροές βουλευτών, απέσυρε τη διάταξη για τη μεταχρονολογημένη ισχύ του εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Siemens (14/9/2012). Σ΄αυτή τη χρονική στιγμή συντελέσθηκε το πρώτο κυβερνητικό «ρήγμα» στη συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Στο σημείο αυτό, όμως, εγείρονται ουσιαστικά ερωτήματα που μας βάζουν σε νέες σκέψεις συγκάλυψης του σκανδάλου και αυτοί οι βουλευτές θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στον Ελληνικό λαό για την αλλαγή της στάσης τους. Γιατί, πως είναι δυνατόν, όταν αποτέλεσαν μέλη της διακομματικής εξεταστικής επιτροπής να αποφάσισαν ομόφωνα πως το Ελληνικό Δημόσιο υπέστη βλάβη από τη Siemens, ορίζοντας το πρόστιμο αποζημίωσης της βλάβης στα 2 δις ευρώ (κυβέρνηση Παπανδρέου), και ακολούθως αυτοί οι ίδιοι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (κυβέρνηση Παπαδήμου), λίγους μήνες μετά (Ιαν. 2012) να στηρίζουν μια άκρως ζημιογόνα πρόταση, η οποία κατέληξε τον Μάρτιο στον εξωδικαστικό συμβιβασμό της Siemens και του Ελληνικού Δημοσίου και στην ουσία απέφερε μηδενικό όφελος στο Δημόσιο.
Αξίζει να σημειωθεί δε, πως τα 2 δις ευρώ θα μπορούσαν να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος των 2,9 δις ευρώ που απαιτούνται προκειμένου να καλύψουν το πρωτογενές πλεόνασμα ενός χρόνου της χώρας, όπως πολλές φορές έχει επισημάνει και ο Βαρουφάκης. Όμως, δυστυχώς, αυτοί οι βουλευτές αναίρεσαν τον ίδιο τους τον εαυτό και το ποσό αυτό το περιέκοψαν από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Τέλος, ωφελεί να γνωρίζουμε πως στην παρούσα Βουλή, από αυτούς τους βουλευτές, εξακολουθούν και βρίσκονται εντός κοινοβουλίου, οι κύριοι Τζαβάρας, Νεράντζης, Καλαφάτης από τη ΝΔ και Γρηγοράκος από το ΠΑΣΟΚ.



Σχόλια