Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

Πάνω από 140% μπορεί να ανέλθει το χρέος της Ελλάδας το 2020

(Reuters) - H Ελλάδα θα αποτύχει να μειώσει το δανειακό βάρος της σε ένα διαχειρίσιμο επίπεδο μέχρι το 2020 με τις τρέχουσες πολιτικές, δήλωσε ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Asmussen στην Βελγική “de Tijd”, προβλέποντας ότι ο στόχος που τίθεται από τους πιστωτές θα δεν θα επιτευχθεί.

Ο δεύτερος διεθνής δανεισμός της Ελλάδας το Μάρτιο, υποτίθεται ότι θα.....
καθιστούσε το χρέος της βιώσιμο μέχρι το 2020, πέφτοντας σε 116.5 % της οικονομικής παραγωγής, αλλά οι δύο εκλογές και οι μήνες των καθυστερήσεων από τα συμφωνηθέντα έχουν ρίξει τους εκτός.
«Υπό την αμετάβλητη πολιτική, το χρέος το 2020 θα είναι υψηλότερο από 140 % του ΑΕΠ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΚΤ» ανέφερε ο Asmussen, ένα μέλος της εκτελεστικής επιτροπής ΕΚΤ, σε μια συνέντευξη του που δημοσιεύεται το Σάββατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.