Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Στα 118,1 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ στο 9μηνο, ελέω ΔΕΠΑ


Η αποζημίωση που κατέβαλε η ΔΕΠΑ στη ΔΕΗ, στο πλαίσιο της συμφωνίας διευθέτησης των οικονομικών εκκρεμοτήτων μεταξύ των δύο εταιρειών, διατήρησε τη ΔΕΗ κερδοφόρα στο 9μηνο του 2012, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα. 
 Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε
118,1 εκατ. ευρώ, έναντι 90,8 εκατ. ευρώ στο 9μηνο του 2011, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων ήταν 813,8 εκατ. έναντι 794,7 πέρυσι. Χωρίς την επίπτωση της συμφωνίας με τη ΔΕΠΑ (η οποία αποφέρει συνολικά στη ΔΕΗ ποσό άνω των 190 εκατ. ευρώ), η ΔΕΗ εμφανίζει στο 9μηνο ζημιές προ φόρων ύψους 95,1 εκατ. ευρώ. Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων έπαιξε και η μείωση της δαπάνης μισθοδοσίας κατά 155 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 9μηνο του 2011. Τέλος, τα έσοδα της ΔΕΗ από πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκαν κατά 587 εκατ. ευρώ (15,6%) λόγω της αύξησης των τιμολογίων αλλά και της αύξησης του μεριδίου αγοράς της ΔΕΗ στη λιανική, μετά το κλείσιμο τριών εναλλακτικών προμηθευτών στις αρχές του χρόνου. Το μερίδιο της ΔΕΗ διαμορφώνεται τώρα σε 98,4 % έναντι 92,4% πέρυσι. ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.