Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Αποκλειστική συνέντευξη του Νίκου Νικολόπουλου στο Online-press

Διαβάστε παρακάτω την αποκαλυπτική συνέντευξη του Νίκου Νικολόπουλου στο blog μας με κύριο θέμα την επίσκεψη του πρώην υφυπουργού στους οικονομικούς Εισαγγελείς για το περίφημο cd  με τη λίστα Λαγκάρντ,  λίστα που όπως γλαφυρά αναφέρει  ο ίδιος "μεταλλάχθηκε σε ένα στικάκι, το οποίο προσφάτως θυμήθηκε ο κ. Βενιζέλος ότι το είχε στο κάτω δεξιά συρτάρι του γραφείου του, πίσω από μια σακούλα με ένα μισοφαγωμένο κέικ!"
Κύριε Νικολόπουλε πρόσφατα επισκεφθήκατε τους Οικονομικούς Εισαγγελείς κ. Πεπόνη και κ. Ε. Μουζακίτη για το περίφημο  CD Λαγκάρντ. Στη συνέχεια και μετά τις καταθέσεις στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής καταθέσατε ακόμη μια ερώτηση. Απ΄ όσο είδαμε είναι και μακροσκελής και μάλιστα αναφέρεστε σε παλαιότερες  δημοσιευθείσες πληροφορίες σχετικά με το θέμα, που διαψεύδουν όσα κατατέθηκαν μόλις προχθές στη Βουλή. 
Ακριβώς. Η υπόθεση παίρνει δημοσιότητα από τα τέλη του 2010. Τον Ιανουάριο του 2011 ο κ. Καπελέρης, ΓΓ επικεφαλής του ΣΔΟΕ τότε και μέχρι πρότινος φίλος του κ. Παπακωνσταντίνου, δήλωνε γεμάτος έπαρση «έχουμε στα χέρια μας λίστα με 1.991 φοροφυγάδες και την επεξεργαζόμαστε.» Το δε συνολικό ποσό που αναφερόταν τότε, υπολογιζόταν σε 20 δις.  Τώρα φαίνεται ότι κανείς τους δεν θυμάται τίποτε. Όσον αφορά το μακροσκελές δεν γινόταν αλλιώς. Έχει τόσα πολλά γεγονότα η υπόθεση, έχουν ειπωθεί από τα πλέον επίσημα χείλη τόσα πολλά και τόσο χονδροειδή ψέματα, εμπλέκονται τόσα πολλά «υπεράνω υποψίας» πρόσωπα, ώστε υποχρεούσαι να αναφερθείς σχεδόν σε όλα για να μην αφήσεις κενά. 

Δηλαδή κύριε Υπουργέ αν σας ζητήσουμε να μας περιγράψετε συνοπτικά το θέμα θα σας είναι δύσκολο;
Θα προσπαθήσω να το κάνω, παραλείποντας την αναφορά στο πλήρες ιστορικό, το οποίο άλλωστε είναι νομίζω γνωστό. Θα επικεντρωθώ στην ουσία. Παραδόθηκε το 2010 επίσημα, το τονίζω αυτό, από την τότε Υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας κ. Λαγκάρντ στον Έλληνα τότε Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου ένα cd με τα ονόματα φοροφυγάδων Ελλήνων με υψηλές καταθέσεις στην Ελβετία. 
Η Γαλλική κυβέρνηση όπως και η Γερμανική, είχαν πληρώσει για να αποκτήσουν αυτό το cd και σε μας το προσέφεραν δωρεάν, γιατί εμείς αν και είχαμε δεχθεί σχετική κρούση να το αγοράσουμε, δεν ανταποκριθήκαμε.
Προφανώς η τότε Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε να ξέρει, δεν ήθελε να μάθει...  Δυστυχώς όμως αναγκάστηκε να μάθει! 
Ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου αναγκάστηκε...
να το πάρει και το χειρότερο είναι ότι δεν μπορούσε να το κρύψει ότι το πήρε. Έτσι το μάθαμε και μεις και φαντάζομαι ότι θα το έμαθε και ο τότε Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, παρά το γεγονός ότι έκανε πολλά ταξίδια και έλειπε στο εξωτερικό πολύ συχνά. 
Δεν μπορεί κάποιος θα του το είπε. 
Το cd αυτό λοιπόν με το τόσο πολύτιμο υλικό, ακόμα και αν είχε στόμα να μας διηγηθεί τις περιπέτειές του στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε γιατί «χάθηκε». Με ένα μαγικό τρόπο μεταλλάχθηκε σε ένα στικάκι, το οποίο προσφάτως θυμήθηκε ότι το είχε στο κάτω δεξιά συρτάρι του γραφείου του, πίσω από μια σακούλα με ένα μισοφαγωμένο κέικ ο κ. Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος θυμίζω είναι τώρα Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, διάδοχος του κ. Παπακωνσταντίνου στο Υπουργείο Οικονομικών, νυν συγκυβερνών  με αδιαπραγμάτευτη και ανένδοτη αντιπολιτευτική θέση, ηρωικός εκπαραθυρωτής της Τρόικας, μετεξελιχθείς σε διάπυρο ικέτη της επιστροφής της και αποτελεί πρότυπο του κ. Στουρνάρα, γνωστού επίσης και ως σφοδρού πολέμιου της Τρόικας.
Ακόμα ο κ. Βενιζέλος, γνωστός ειδικός συνταγματολόγος, αλλά με ελλιπείς γνώσεις του Ποινικού Δικαίου και ειδικά των άρθρων  150, 231 και 232, μας ζήτησε σε μία έξαρση πατριωτισμού, να πάψουμε να ασχολούμαστε με το θέμα διότι εκθέτουμε την χώρα.   

Είστε μάλλον καυστικός κ. Νικολόπουλε. Τι αφορούν  αυτά τα άρθρα του ποινικού Κώδικα που μας λέτε... 
Το άρθρο 150 αναφέρεται στην νόθευση αποδεικτικών. 
Συγκεκριμένα λέει ότι  «Όποιος με πρόθεση νοθεύει, καταστρέφει ή κρύβει έγγραφα ή άλλα αντικείμενα που μπορούν να χρησιμεύσουν για την απόδειξη δικαιωμάτων ή την υποστήριξη συμφερόντων του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του απέναντι σε άλλο κράτος τιμωρείται με κάθειρξη.»
Τα δε 231 και 232 αναφέρονται σε υπόθαλψη εγκληματία και σε παρασιώπηση εγκλημάτων. Δεν είμαι νομικός για να ξέρω αν οι πράξεις και οι παραλείψεις όλων των προσώπων που εμπλέκονται εμπίπτουν και σε άλλες διατάξεις του νόμου, σίγουρα όμως αυτά τα πολύ σοβαρά εγκλήματα έχουν συντελεσθεί.
Να συνεχίσω όμως για να ολοκληρώσουμε την εικόνα.
Το πρώην cd λοιπόν και νυν στικάκι απεστάλει από τον κ. Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου γενικώς.
Το  Μέγαρο Μαξίμου γενικώς, όπως μας τόνισε, δεν το ακούμπησε καθόλου παρά το έστειλε, όπως το πήρε,  στο Υπουργείο Οικονομικών, εκεί δηλαδή που θα έπρεπε να βρίσκεται από την αρχή.
Είναι προφανές από την διατύπωση της ανακοίνωσης ότι υπάρχει έντονη και διάχυτη η υποψία στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ότι η περιεχόμενη λίστα έχει υποστεί παρεμβάσεις και λογικά κανείς δεν θέλει να εμπλακεί. 

Μάλιστα η υπόθεση λοιπόν έχει και ποινικό σκέλος κατά την άποψή σας. Η πολιτική της πλευρά ποια είναι ; 
Πιστεύω ότι ακόμα και αν τον τελευταίο καιρό δεν είχαμε κατακλυσθεί από υποθέσεις διαφθοράς και διαπλοκής , ότι ακόμα και αν αυτή η υπόθεση ήταν η μοναδική που θα υπήρχε, θα ήταν αρκετή να ρίξουμε στα Τάρταρα και να διαγράψουμε οριστικά από την Δημόσια ζωή της χώρας την κυβερνώσα πολιτική ελίτ μαζί με την διαπλεκόμενη οικονομική ομάδα που την στηρίζει και την καλύπτει για να απομυζά την χώρα και για εξασφαλίσει ότι θα μένει εσαεί στο απυρόβλητο. 

Ακούγεστε εξτρεμιστής κ. Νικολόπουλε.
Νομίζω ότι ακούγομαι πατριώτης.
«Το Έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί Εθνικόν ότι είναι αληθές» είναι η παρακαταθήκη του Σολωμού.
Είναι κοινό μυστικό ότι η χώρα μας κυβερνάται από μια ολιγαρχία, αποτελούμενη από «βολικούς» και συστημικούς έτοιμους για τα πάντα, προκειμένου να     εξασφαλίσουν τα συμφέροντά τους ή πλέον την πολιτική επιβίωσή τους. 

Δηλαδή λέτε ότι όλοι οι πολιτικοί και όλος ο επιχειρηματικός κόσμος έχει ευθύνη για την κατάσταση και πρέπει να διωχθεί ; 
Όχι προς Θεού.
Μίλησα για την κυβερνώσα πολιτική ελίτ της μεταπολιτευτικής περιόδου και για την ομάδα των  μεγαλοεπιχειρηματιών, με τα χρυσοφόρα δημόσια συμβόλαια, που μοιράζονται την πίτα των δημόσιων επενδύσεων, που έχουν σφιχταγκαλιάσει το Κράτος και απομυζούν κάθε πόρο, στερώντας το οξυγόνο από ικανούς δραστήριους συμπολίτες , που επιδιώκουν την επιτυχία στηριγμένοι στον εαυτό τους και όχι στις χρυσές βακτηρίες της Πολιτείας.
Μιλώ για αυτούς που σιτίζονται από το Πρυτανείο.
Μιλώ για αυτούς που έγιναν πλούσιοι και επιτυχημένοι κατ απονομή. Μιλώ γι’ αυτούς που χωρίς να χρειασθεί ποτέ να αποδείξουν τα προσόντα τους παρά μόνο χρησιμοποιώντας το όνομά τους,  τις οικογενειακές τους σχέσεις και την ικανότητά τους να συμβιβάζονται, με όλους και με όλες τις καταστάσεις.
Απέναντι σε αυτούς είναι χιλιάδες άλλοι συμπολίτες μας, ικανοί, έξυπνοι, δραστήριοι και με παιδεία  που πνίγονται στο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί, που επιζητούν κάθαρση και ελευθερία να δημιουργήσουν. 
Το σύστημα που μας κυβερνά, δεν τους επιτρέπει  τίποτα από όλα αυτά  για να μην διαταράξει τις ισορροπίες και θίξει συμφέροντα.
Ανάμεσα στους δεύτερους έχω συναντήσει και πολλούς συναδέλφους μου πολιτικούς, άτομα που ανέδειξε η ίδια η κοινωνία, με έξωθεν καλή μαρτυρία, που δεν κλήθηκαν ποτέ  να ξεδιπλώσουν τα προσόντα και τις αρετές τους λαμβάνοντας κυβερνητικές θέσεις. Φοβάμαι πως αν συνεχίσουμε έτσι είναι πολύ πιθανόν να μην κληθούν ποτέ, μόνο και μόνο γιατί δεν συμπεριλαμβάνονται στον κύκλο των προοριζομένων από την γέννησή τους να κυβερνήσουν, ή γιατί ίσως δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμοι, καθώς δεν είναι οσφυοκάμπτες και  έχουν τις δικές τους απόψεις και ισχυρές αρχές. 

Εσείς σε ποιους ανήκετε ;
Αγαπητέ αν υπονοείτε ότι και εγώ υπήρξα μέλος της κυβερνώσας-διαπλεκόμενης ελίτ μάλλον κάνετε λάθος.
Όπως γνωρίζετε η κυβερνητική μου θητεία, μία και μοναδική  ήταν ολιγοήμερη και  διεκόπη εκουσίως.
Επιπλέον  μου ανατέθηκε μόλις τον εικοστό έβδομο χρόνο της Βουλευτικής μου  θητείας.  
Δεν νομίζω ότι όλα αυτά με κατατάσσουν στην κυβερνώσα ελίτ. Θέλετε να αναφέρω και την δικαστική μου εκκρεμότητα με έναν από τους πλέον αντιπροσωπευτικούς εκπροσώπους του μεγαλοεπιχειρηματικού- κρατικοδίαιτου λόμπι, τον κ. Μπόμπολα;
Εγώ ανήκω στους άλλους, τους πολλούς, που έχουν φιλοδοξίες, αλλά θεμιτές, που αναδείχθηκαν από την κοινωνία η οποία αποτέλεσε και το μοναδικό τους στήριγμα.
Παραιτήθηκα γιατί τότε ξετυλίχθηκε μπροστά στα μάτια μου αυτό που ζούμε σήμερα και αυτό που θα ζήσουμε το επόμενο διάστημα. 
Μην πιστεύετε όταν σας λένε ότι σταδιακά μας πιέζουν και αναγκαζόμαστε να πάρουμε όλο και περισσότερα μέτρα. 
Όλα αυτά ήταν προαποφασισμένα και η συναίνεση έχει δοθεί από καιρό. 
Απλώς εγώ το ανακάλυψα όταν αφελώς ως Υφυπουργός προετοιμαζόμουν για την διαπραγμάτευση, που ποτέ δεν έγινε!!

Και τώρα τι κ. Υπουργέ
Αν με ρωτάτε για την συνέχεια της «λίστας Λαγκάρντ» νομίζω ότι, πέραν όσων είπα, ως πολιτικό σύστημα πρώτα και εξ αντανακλάσεως ως χώρα, στο εξωτερικό  βρισκόμαστε φοβερά εκτεθειμένοι. 
Όσο και να γνώριζαν οι εταίροι μας την ποιότητα της κυβερνητικής μας ελίτ, η ιστορία αυτή έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις και θα πρέπει να εξηγήσουν, στην δική τους κοινή γνώμη πως συνεχίζουν να ενισχύουν μια παρέα, που παρουσιάζει τέτοια απερίγραπτα στοιχεία διαφθοράς και άρνησης να διαχειριστεί, με αποδεκτό και συνετό τρόπο, μια κρίση που τους αφορά όλους. 
Από την άλλη πλευρά η ΝΔ αλλά και η ΔΗΜΑΡ δεν έχουν άμεση ανάμειξη, με την υπόθεση της ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ μέχρι στιγμής και εφόσον βεβαίως ζητήσουν  επισήμως, να μας χορηγηθεί πάλι το επίμαχο cd από την Γαλλική κυβέρνηση. Άλλως, εθελοντικά προσχωρούν στην ομάδα και γίνονται μέρος της όλης  υπόθεσης. 
Ότι και αν κάνουν όμως  βρίσκονται σε αδιέξοδο. Ο κ. Σαμαράς στηρίζεται στον κ. Βενιζέλο οποίος αναδείχθηκε από τους δικούς του και μόνον χειρισμούς ως ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του προβλήματος. 
Όσο υπάρχει συμμετοχή του κ. Βενιζέλου, και με την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα δείξει διάθεση να διαλευκάνει το θέμα,  χάνεται το όποιο ηθικό έρεισμα της συγκυβέρνησης στην κοινωνία. 
Πως είναι δυνατόν να ζητούν θυσίες, που οδηγούν έναν λαό στην εξαθλίωση, για να εξοικονομήσουν κάποια εκατομμύρια, την στιγμή που ένας εκ των τριών της συγκυβέρνησης, είχε στο συρτάρι του κρυμμένα δεκάδες ίσως δισεκατομμύρια ;
Εσείς θα το δεχθείτε ; Τα τρία τελευταία χρόνια δεν ακούμε παρά μόνο ψέματα.
Δεν βιώνουμε παρά μόνον την παρακμή και την φτώχεια. 
Έγινε περικοπή των επικουρικών συντάξεων για να εξοικονομήσουμε 325 εκατομμύρια. 
Το 50% των νέων μας είναι άνεργοι και όσοι εργάζονται αμείβονται τόσο χαμηλά που δεν μπορούν να ζήσουν με τον μισθό τους, γινόμαστε λαός οικονομικών μεταναστών. 
Εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες σιτίζονται από φιλανθρωπικές οργανώσεις. Εκατομμύρια Έλληνες περιφέρονται με πληγωμένη υπερηφάνεια και καταθέτουν την αξιοπρέπειά τους στους κάδους των σκουπιδιών. 
Και όλα αυτά γιατί κάποιοι δεν ήθελαν αγγίξουν τα λεφτά  1.991 «Ελλήνων», λεφτά όχι δικά τους αλλά πολύ πιθανό να τα έχουν κλέψει από εμάς.  

Γιατί εστιάζετε τόσο πολύ στον κ. Βενιζέλο, υπάρχουν και πολλοί άλλοι ισχυρά εμπλεκόμενοι
Σίγουρα πολλοί άλλοι και υποψιάζομαι ότι ακόμα δεν τους ξέρουμε όλους. Οι  ενέργειές και οι παραλείψεις αυτών όμως ήταν και είναι εγκληματικές. Δυστυχώς αλλά ο κ. Βενιζέλος επέλεξε ο ίδιος να καταστεί το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης. Είναι ιδιαιτέρως έξυπνος άνθρωπος και ισχυρή προσωπικότητα.
 Επέλεξε συνειδητά, ως εκ της προσωπικότητάς του να παρακρατήσει τη λίστα, προσφέροντας στον εαυτό του την εξουσία να είναι μόνος κάτοχος ένοχων μυστικών τρίτων.  
Τους σκοπούς του και αν προχώρησε ποτέ σε υλοποίησή τους , δεν τους  ξέρουμε και πιθανότατα ούτε θα τους μάθουμε ποτέ, μόνον να υποθέσουμε μπορούμε.
Όμως  όταν διεκδικείς τέτοιους ρόλους, τότε δική σου είναι η μεγάλη επιτυχία  δική σου και η μεγάλη πτώση. 

Ποιο το νόημα κατά την άποψή σας της επίσκεψης της κ. Μέρκελ
Νομίζω ότι από όσα είπαμε προκύπτουν κάποια πράγματα. 
Η λίστα Λαγκάρντ, είτε ανακοινωθεί επίσημα είτε όχι θα είναι ελπίζω από τα βασικά θέματα.
Αν παρ΄ ελπίδα δεν είναι, τότε τα πράγματα για την χώρα μας είναι πολύ άσχημα.
 Σημαίνει ότι δεν τους ενδιαφέρει πλέον τι θα κάνουμε και ότι έχουν αποφασίσει να αποσυνδέσουν την πορεία τους από την τύχη μας. 
 Πέραν τούτου είναι προφανές ότι η κ. Μέρκελ έχει δική της ατζέντα και έρχεται να προασπίσει τα συμφέροντα της χώρας της, με την ευρεία και την στενή έννοια. 
Παρά την κρίση, η Γερμανία έχει ισχυρά οικονομικά συμφέροντα στην Ελλάδα και τώρα που όλα πουλιόνται και γίνονται ανακατατάξεις, θα θέλει να διασφαλίσει, ότι θα συνεχίσουν οι Γερμανικές εταιρείες να έχουν δυναμική και σημαντική παρουσία.
  Μια συζήτηση για πολιτική διαπραγμάτευση, για την επόμενη πορεία, θα είναι παραδοχή της πλήρους αποτυχίας του Μνημονίου. Μπορεί αυτό να αποτελεί διακαή επιθυμία του κ. Σαμαρά όμως η κ. Μέρκελ δεν πιστεύω ότι θα δεχθεί να συζητήσει επ αυτού για πολλούς λόγους. 
Προσωπικά δεν έχω και πολλές ελπίδες, ότι κάτι θετικό θα προκύψει για εμάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.