Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

Frankfurter Allgemeine Zeitung: "Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για την υποδοχή της καγκελαρίου Μέρκελ θυμίζουν περισσότερο επίσκεψη στο Αφγανιστάν παρά σε χώρα της ΕΕ."

Η επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Ελλάδα είναι το κύριο θέμα στα σχόλια και τα ρεπορτάζ του γερμανικού τύπου, ο οποίος εμφανίζεται διχασμένος όσον αφορά τις πρoσδοκίες από το ταξίδι.
«Αυτή η επίσκεψη είναι καλύτερη από καμία επίσκεψη κι όμως θα ήταν επιθυμητό να αφιέρωνε η καγκελάριος περισσότερο χρόνο στο ταξίδι της στην Ελλάδα», επισημαίνει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt και διευκρινίζει: «Ο οικοδεσπότης Σαμαράς μπορεί να παρηγορηθεί από το γεγονός ότι τα σύντομα αυτά ταξίδια συνιστούν διπλωματική καθημερινότητα, αλλά δεν επιβεβαιώνουν πλέον την παλιά διαπίστωση ότι τα ταξίδια μορφώνουν.
Οι επτά χιλιάδες αστυνομικοί δεν φροντίζουν μόνο για την ασφάλεια της Μέρκελ, αλλά και για να αποφευχθεί η επαφή με εκείνους ακριβώς που θα έπρεπε να μιλήσει η καγκελάριος, δηλαδή με τον ελληνικό λαό», καταλήγει το σχόλιο.
Τα μέτρα ασφαλείας θυμίζουν επίσκεψη στο Αφγανιστάν

«Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για την υποδοχή της καγκελαρίου Μέρκελ θυμίζουν περισσότερο επίσκεψη στο Αφγανιστάν παρά σε χώρα της ΕΕ. Ο Αντενάουερ είχε ευκολότερη αποστολή το 1954», παρατηρεί στο ρεπορτάζ της η Frankfurter Allgemeine Zeitung. Στο δημοσίευμα αναλύονται οι διαφορές κλίματος και περιεχομένου των δύο επισκέψεων αλλά και του ταξιδιού της Μέρκελ στην Αθήνα το 2007, το οποίο είχε χαρακτηρισθεί και προεκλογική βοήθεια προς την τότε κυβέρνηση Καραμανλή. «Σήμερα», παρατηρεί το δημοσίευμα, «τίποτε δεν θα ήταν πιο ασύμφορο για έναν υποψήφιο που θέλει πραγματικά να κυβερνήσει από την εμφάνιση της καγκελαρίου στον προεκλογικό του αγώνα». Υπενθυμίζεται ότι στο πρωτοσέλιδο της η συντηρητική εφημερίδα φιλοξενεί φωτογραφία ντοκουμέντο από την επίσκεψη του Κόνραντ Αντενάουερ στην Σαντορίνη το 1954. Στη φωτογραφία εμφανίζεται ο πρώτος καγκελάριος της μεταπολεμικής Γερμανίας να ανεβαίνει με γαϊδουράκι το μονοπάτι προς τα Φηρά.
«Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να ανακουφίσει η Μέρκελ τους Έλληνες από τα βάρη του προγράμματος προσαρμογής μόνο και μόνο για να διασφαλίσει ίση μεταχείριση με τις άλλες χώρες της κρίσης, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία», παρατηρεί η Rheinische Post του Ντίσελντορφ και προσθέτει: «Ένας είναι ο δρόμος της εξόδου από την κρίση, η εξυγίανση των δημοσιονομικών και η αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητα των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου. Πρόκειται για μια χρονοβόρα πολιτική διαδικασία, η οποία είναι δύσκολο να εφαρμοσθεί πολιτικά, δεν υπάρχει ωστόσο εναλλακτική προς αυτή επιλογή», τονίζεται στο δημοσίευμα.
Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.