Συνελήφθη Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου ανάμεσα σε άλλους για συμμετοχή σε μεγάλο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας - Επιχείρηση «CYBER-TOUCH»

Σε μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας συνελήφθησαν άτομα "υπεράνω υποψίας" για συμμετοχή σε μεγάλο κύκλωμα κατοχής και διακίνησης πορνογραφικού υλικού παιδικής πορνογραφίας.Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και διευθυντής Δημοτικού Σχολείου στο Κιλκίς μαζί με το γιό του σύμφωνα με την εφημερίδα "το Βήμα".Η  ανακοίνωση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «CYBER-TOUCH», για την καταπολέμηση του φαινόμενου της παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου
Συνελήφθησαν οκτώ (8) άτομα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος ακόμη δύο (2) ατόμων, για διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού
Κατασχέθηκε μεγάλος όγκος σκληρού παιδικού πορνογραφικού υλικού.
Ευρεία αστυνομική επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «Cyber-Touch», πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της καταπολέμησης του φαινομένου της κατοχής και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω του διαδικτύου.
Συνελήφθησαν, με την αυτόφωρη διαδικασία, οκτώ (8) άτομα ηλικίας από 25 έως 53 ετών, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, από τα οποία τέσσερα στην Αττική, δύο στο Κιλκίς και από ένα στη Θεσσαλονίκη και στη Λήμνο.
Επιπλέον, για άλλους δύο (2) ημεδαπούς σχηματίσθηκαν ανεξάρτητες δικογραφίες με αντίστοιχες κατηγορίες. Ο πρώτος από τους κατηγορουμένους διαμένει στην Κατερίνη, ο δεύτερος στη Κω.
Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομική διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα στον παγκόσμιο ιστό, που πραγματοποιήθηκε μέσω του ειδικού προγράμματος TLO (λογισμικό σάρωσης ηλεκτρονικών ιχνών διακίνησης πορνογραφικού υλικού), που διαθέτει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου, που διακινούσαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Παράλληλα διαμοίραζαν αυτό το υλικό σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, μέσω ειδικών των προγραμμάτων ανταλλαγής αρχείων ( Peer to Peer ).
Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων και των κατηγορουμένων, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Κατερίνη, Κω και Λήμνο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Τριάντα τέσσερις (34) σκληροί δίσκοι Η/Υ
  • Τρείς (3) φορητοί Η/Υ
  • Πλήθος εκτυπωμένων φωτογραφιών
  • Δεκάδες χιλιάδες ψηφιακά αρχεία αποθηκευτικών μέσων παιδικής πορνογραφίας, συνολικής χωρητικότητας 20.250 GB.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.
Από τους οκτώ συλληφθέντες, που οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ο ένας προφυλακίστηκε. Για τα δυο άτομα, που δεν συνελήφθησαν ελλείψει των όρων του αυτοφώρου, οι σχετικές δικογραφίες υποβλήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές.

Σχόλια