Λες να βγει αληθινό το γαλάζιο πουλάκι;

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός
Πριν ενάμισι χρόνο, ένα γαλάζιο πουλάκι, ήρθε στο παραθύρι μου και μου σιγοτραγούδησε, ότι αντιπροσωπεία εφοπλιστών, επισκέφθηκε τον τότε αρχηγό της αντιπολίτευσης και σημερινό πρωθυπουργό και του δήλωσε την στήριξή τους. Στα λόγια του τραγουδιού, υπήρχαν και λέξεις όπως οικονομική στήριξη, δώρο κι αντίδωρο κ.α.

Τότε είχα πει, ένα γαλάζιο πουλάκι είναι που του αρέσει να λέει τραγούδια άγνωστου συνθέτη.
Μετά τις εκλογές του Ιουνίου, το ίδιο γαλάζιο πουλάκι, ξανάρθε στο παραθύρι μου και μου τιτίβισε δυνατά ένα άλλο τραγούδι.
Το τραγούδι έλεγε, πως οι εφοπλιστές στήριξαν με όλες τις δυνάμεις τους την εκλογή του
Αντώνη Σαμαρά στην πρωθυπουργία, κι η στήριξή τους ήταν εμφανής, με την υποψηφιότητα γόνου γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.
Στο ρεφρέν το τραγουδάκι έλεγε, πως το αντίδωρο αυτής της στήριξης ήταν, η λωρίδα της παραλιακής, από το Φάληρο έως και το Σούνιο.
Επειδή γνώριζα, πως οι εκτάσεις που βρίσκονται κάτω της παραλιακής λεωφόρου, αυτές οι εκτάσεις δηλαδή μεταξύ κύματος και ασφάλτου, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να οικοδομηθούν, είπα και πάλι «πουλάκι είναι, ό,τι θέλει λέει»!
Πριν λίγα μόλις λεπτά, άκουσα τον πρωθυπουργό να λέει στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την Σύνοδο Κορυφής, πως ονειρεύεται την αξιοποίηση της παραλιακής λωρίδας από το Φάληρο έως το Σούνιο, υποστηρίζοντας μάλιστα, πως οι ακτές μας είναι καλύτερες από αυτές της Μαγιόρκα!
Κι αναρωτήθηκα: «Βρε μπας το γαλάζιο πουλάκι μου έλεγε αλήθειες κι εγώ δεν το πίστευα;»
Το όραμα αυτό του πρωθυπουργού για την αξιοποίηση της παραλιακής, ασφαλώς και δημιουργεί πολλές απορίες.
- Δεν γνωρίζει ο πρωθυπουργός πως απαγορεύεται κάθε οικοδομική παρέμβαση σε αυτή την έκταση;
- Θα έχουμε τροποποίηση του πολεοδομικού Σχεδίου ώστε να επιτραπεί η αξιοποίηση της έκτασης με την ανέγερση ξενοδοχείων ή άλλων εγκαταστάσεων στην παραλιακή ζώνη;
- Αυτή, η ανεκτίμητης αξίας έκταση, έναντι τίνος τιμήματος θα δοθεί; Έναντι πινακίου φακής (όπως η Αγροτική Τράπεζα και η Δωδώνη) ή σύμφωνα με την πραγματική της αξία που είναι δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ;
Οι πολίτες θα πρέπει με άγρυπνο μάτι να παρακολουθούν τις κινήσεις όλων των πολιτικών.
Μέχρι σήμερα, ΟΛΟΙ οι πολιτικοί, μας έχουν διαβεβαιώσει με τις πράξεις τους, είτε ότι δεν μπορούν να αντιληφθούν τι συμβαίνει γύρω τους και οι διάφοροι κυβερνώντες λεηλατούν ανενόχλητοι το δημόσιο χρήμα, είτε είναι συνένοχοι στο έγκλημα.
Οι αστείοι ισχυρισμοί «εμείς τα λέγαμε» δυστυχώς έχουν καταρριφθεί από το «βόλεμα» χιλιάδων «δικών μας» παιδιών, όλων των αποχρώσεων. Από το βαθύ μπλε έως το κατάμαυρο, από την άκρα δεξιά έως και τον χώρο των αναρχικών.
Τελευταία, πολιτικοί που βρίσκονται στο προσκήνιο ή εκτός Βουλής, έχουν επιδοθεί στο κερδοφόρο άθλημα της διαμεσολάβησης.
Επειδή γνωρίζουν πολύ καλά πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις και κυρίως, όλα όσα πρόκειται να εκποιηθούν, αντί να αγωνίζονται για την σωτηρία του πλούτου της Ελλάδας, ψάχνουν στο εξωτερικό για επενδυτές – αγοραστές. Και οι προμήθειες από αυτές τις αγοραπωλησίες είναι πολύ μεγάλες.
Θα αναρωτηθεί κανείς: «Μα δεν υπάρχει κάποιος που να νοιάζεται για την Ελλάδα;»
Αυτόν ψάχνω να βρω κι εγώ.
Γι’ αυτό παρακαλώ πολύ, όποιος βρει έστω κι έναν πολιτικό άνδρα ή και γυναίκα που να νοιάζεται για την σωτηρία της χώρας, που να πονάει τους Έλληνες, που να αγαπάει τα Ελληνόπουλα, να επικοινωνήσει μαζί μου, να μου πει το όνομά του.
Θα του είμαι ευγνώμων…

olympia.gr

Σχόλια