Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012

«Η κυβέρνηση καλύπτει την κερδοσκοπία της ΕΚΤ»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ
«Καταγγέλλουμε την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών η οποία με προκλητικό τρόπο αποφεύγει κατά παράβαση κάθε κοινοβουλευτικής δεοντολογίας, να έρθει στη Βουλή, προκειμένου να απολογηθεί για ποιο λόγο στις 20-8-2012 προχώρησε στην καταβολή 3,2 δις ευρώ στην ΕΚΤ προκειμένου να εξοφλήσει ομόλογο του ελληνικού δημοσίου στην ονομαστική του αξία, ενώ η ΕΚΤ το είχε αγοράσει με έκπτωση 40%.
Με τον τρόπο αυτό ο Ντράγκι και η παρέα του, κερδοσκόπησαν εις βάρος του ελληνικού λαού και «πουλώντας αέρα κοπανιστό» κέρδισαν σε ένα βράδυ 1,288 δις ευρώ.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση θα έπρεπε να απαντήσει αν τολμά να προχωρήσει σε «κούρεμα» των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που κατέχει η ΕΚΤ ονομαστικής αξίας 50 δις ευρώ, τη στιγμή που η Τράπεζα της Φρανκφούρτης έχει δαπανήσει μόνο 38 δις ευρώ για να τα αγοράσει.
Με τον τρόπο αυτό η ελληνική πλευρά θα μπορούσε να μειώσει το δημόσιο χρέος τουλάχιστον κατά 12 δις ευρώ, αντί να επιτίθεται στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και να εξαθλιώνει την ελληνική κοινωνία.
Ενώ λοιπόν χθες είχε προσδιοριστεί η συζήτηση της σχετικής επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε δήθεν ανυπέρβλητο κώλυμα και δεν προσήλθε.
Επισημαίνουμε ότι, από 20-8-2012 είχαμε καταθέσει σχετική γραπτή ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων την οποία αφού το υπουργείο Οικονομικών δεν απάντησε, την μετατρέψαμε σε επίκαιρη ερώτηση.
Να γνωρίζει το υπουργείο Οικονομικών πως ό,τι και να κάνει, θα συρθεί αργά ή γρήγορα στη συζήτηση της εν λόγω επίκαιρης ερώτησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.