«Η λευκή σημαία της κυβέρνησης στις απαιτήσεις των δανειστών, κοστίζει πολύ ακριβά στον λαό μας, κοστίζει ακριβά και στην Ευρώπη»

«Η Μέρκελ ξεκίνησε προεκλογική εκστρατεία για την επανεκλογή της στην καγκελαρία, αλλά τον… πρώτο λογαριασμό τον έφερε στην Ελλάδα» σχολίασε ο βουλευτής και συντονιστής του Κινήματος Αναγέννησης, Νίκος Νικολόπουλος, στον απόηχο της επίσκεψης της γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο τ. Υφυπουργός Εργασίας εξέφρασε την απογοήτευσή του για μια επίσκεψη που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε,
αποδείχθηκε κατώτερη ακόμα και των επικοινωνιακών επιδιώξεων της κυβέρνησης, διαψεύδοντας όλες τις «διαρροές» περί διαφόρων «δώρων» και «διαβεβαιώσεων» που θα έφερνε η κ. Μέρκελ μαζί της.
«Αναρωτιέμαι τι θα έχουν να πουν σήμερα όλοι όσοι έσπευδαν να εκφράσουν βεβαιότητα, ότι η επίσκεψη θα σηματοδοτούσε μια συνολική λύση για το πρόβλημα της χώρας. Είμαι ακόμα πιο προβληματισμένος βλέποντας τη κυβέρνηση να δηλώνει ικανοποιημένη επειδή η κ. Μέρκελ… εύχεται και ελπίζει να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και δηλώνω έντονα απογοητευμένος παρακολουθώντας τον πρωθυπουργό απλά και μόνο να επιβεβαιώνει πως η χώρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, δηλώνοντας πως “ο λαός ματώνει”, αλλά χωρίς να ζητάει και να διεκδικεί την αλλαγή αυτής της άδικης και αναποτελεσματικής - όπως όλα αποδεικνύουν – αιματοχυσίας. Τελικά, αισθάνομαι πως χύθηκε πολύ μελάνι και σπαταλήθηκε πολύς χρόνος σε ανούσιες εικόνες και σε τυπικές αβρότητες που καμία σημασία δεν έχουν για τον ελληνικό λαό και τίποτα δεν προσφέρουν στο ζήτημα της χώρας» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος.

Επίσης, ο Αχαιός πολιτικός επεσήμανε πως μετά την επίσκεψη της κ. Μέρκελ, τίποτα δεν συνηγορεί σε αλλαγή του μείγματος της πολιτικής που έχει αποτύχει πάλιν και πολλάκις, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Τα λόγια συμπόνοιας και η παρατήρηση πως η Ελλάδα έχει ήδη διανύσει πολύ δρόμο δεν σημαίνουν τίποτα. Κάποιος έπρεπε να πει στην κ. Μέρκελ, ότι ο δρόμος που έχει διανυθεί μας οδήγησε πάντα σε αδιέξοδο! Και το αποτέλεσμα ήταν, το ένα μνημόνιο να φέρει το άλλο και τα παλιά μέτρα να φέρουν τα νέα. Αλλά, ποιός να τα πει αυτά; Ο πρωθυπουργός που άκουγε αμίλητος και ανέκφραστος την κ. Μέρκελ να εκθειάζει τη δήθεν προσαρμογή που πέτυχε η Ελλάδα από το 2009 έως το 2011, όταν δηλαδή ο ίδιος ήταν.. αντιπολιτευόμενος και αντιμνημονιακός, πολεμώντας με πάθος την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της κ. Μέρκελ; Το θέατρο του παραλόγου σε όλο του το μεγαλείο και ο Α. Σαμαράς με την τρικομματική κυβέρνησή του, να… εκμηδενίζουν τον Ιονέσκο και τον Μπέκετ!».

Ακόμα, ο Αχαιός πολιτικός επανέλαβε πως έρχονται πολύ δύσκολες μέρες για τον ελληνικό λαό, αφού η κυβέρνηση σπεύδει ολοταχώς να υιοθετήσει τα πιο ακραία μέτρα λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης που έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα, ενώ εν αμφιβόλω τίθεται ακόμα και η καταβολή της δόσης των 31 δις, αφού ειδικά μετά την έκθεση του ΔΝΤ για το χρέος, είναι πολλοί στην Ευρώπη που θα σκεφθούν αν πρέπει να δοθούν χρήματα στην Ελλάδα για τη συνέχιση του ίδιου προγράμματος.

«Ακόμα και αν δοθούν αυτά τα χρήματα όμως, φοβάμαι πολύ για το τι θα επακολουθήσει μετά, αφού το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Και αυτό το κατανοούν όλοι, έστω και αν δεν το λένε. Γι’ αυτό και από την αρχή, μένοντας σταθερός στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ, τονίζω πως ναι, πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις, αλλά επουδενί δεν πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα αφαίμαξης του λαού. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ξαναγίνει “ευρωπαϊκή χώρα” αν η κοινωνία της γίνει… τριτοκοσμική!» πρόσθεσε ο κ. Νικολόπουλος, καταλήγοντας ως εξής:

«Η λευκή σημαία της κυβέρνησης στις απαιτήσεις των δανειστών, κοστίζει πολύ ακριβά στον λαό μας, κοστίζει ακριβά και στην Ευρώπη. Η Μέρκελ έκανε τη βόλτα της, έπαιξε τον ρόλο της οικονομικής ηγέτιδας και απήλθε, αναδεικνύοντας ότι μια φοβισμένη και υποτελής ελληνική ηγεσία δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της πραγματικής αλλαγής που χρειάζεται, και η Ελλάδα και η Ευρώπη».

Σχόλια