«ΑΦΗΝΟΥΝ «ΓΥΜΝΟΥΣ» ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΦΑΞ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ»

Την έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής στα γραφεία των δύο Οικονομικών Εισαγγελέων, κ.κ. Μουζακίτη και Πεπόνη, καταγγέλλει με ερώτησή του ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος.
Ειδικότερα, ο κ. Μαρκόπουλος επισημαίνει ότι οι δύο Οικονομικοί Εισαγγελείς δεν είχαν για μεγάλο χρονικό διάστημα ούτε τη στοιχειώδη υλικοτεχνική υποδομή, όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σύνδεση στο διαδίκτυο, συσκευές φαξ και φορητούς υπολογιστές.


Επιπλέον, οι κ.κ. Μουζακίτης και Πεπόνης στερούνται εξειδικευμένων επιστημόνων, ενώ απουσιάζει η άρτια γραμματειακή υποστήριξη του έργου τους, ενώ δεν τους παρέχεται ούτε καν «σώμα» εφημερίδων για την καθημερινή ενημέρωσή τους από τον Τύπο.
Όπως τονίζει ο βουλευτής Ευβοίας, όλα τα παραπάνω προσκόμματα στην άσκηση των καθηκόντων των δυο εισαγγελέων, υφίστανται, ενώ οι κ.κ. Μουζακίτης και Πεπόνης ασχολούνται με τις πλέον σοβαρές και σημαντικές υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος. «Υποθέσεις» υπογραμμίζει ο κ. Μαρκόπουλος, «οι οποίες θα κρίνουν αν θα παραμείνει το κύρος της Δικαιοσύνης υψηλό στη συνείδηση του ελληνικού λαού».
Τέλος, ο Γραμματέας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ απευθυνόμενος στο υπουργό Δικαιοσύνης ρωτά :
  • Αν έχουν στελεχωθεί με ικανό αριθμό δικαστικών και γραμματέων και ειδικών επιστημόνων τα γραφεία των κ.κ. Μουζακίτη και Πεπόνη.
  • Αν σχεδιάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης νομοθετικές ρυθμίσεις που θα επιλύουν τα υπάρχοντα προβλήματα.
  • Αν δίδεται προτεραιότητα στην έγκριση οικονομικών κονδυλίων για την ενίσχυση του έργου των Οικονομικών Εισαγγελέων και αν έχει προβλεφθεί η παροχή αστυνομικής προστασίας για αυτούς και τις οικογένειες τους.

Σχόλια