Πρόεδρος οργανισμού προσέλαβε το γιό του!

Το θέμα φιλοξενεί στο σημερινό της φύλλο η τοπική εφημερίδα «Κόσμος» της Λάρισας:
«Τον Ιούνιο ο Δήμος Λαρισαίων και πιο συγκριμένα ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Επιστημών Λάρισας (Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ.), πρόεδρος του οποίου είναι ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Τσακίρης, αποφάσισε να προσλάβει 20 άτομα, ως έκτακτο προσωπικό, με δίμηνη απασχόληση, για «πάγιες και διαρκείς ανάγκες». (Αριθμ. απόφ.: 32, Ημ. 26/06/2012, Αριθμ.πρωτ: 822).
Μόνο που ο πρόεδρος του εν λόγω Οργανισμού
με μια προσωπική του απόφαση που δεν έχει καμιά ηθική υπόσταση, έστω και αν είναι στα πλαίσια του νόμου, προσέλαβε το παιδί του! Όπως μάλιστα διευκρινίζεται στη σχετική σύμβαση την οποία υπογράφουν ως αντισυμβαλλόμενοι... πατέρας και γιός, ο Χρήστος Τσακίρης θα έχει ως «κύρια απασχόλησή του την είσπραξη των εισιτηρίων της Δημοτικής πισίνας». Σίγουρα εκτιμήθηκε ότι πρόκειται για σύνθετη και δύσκολη δουλειά που απαιτεί ειδικές δεξιότητες... Μάλιστα η σύμβαση της πρόσληψης υπογράφτηκε την ίδια μέρα με την απόφαση του Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ. να προσλάβει τα 20 άτομα (26/6/2012) και φέρει αριθμό πρωτοκόλλου 820! Δηλαδή έχει αύξοντα αριθμό μικρότερο, που σημαίνει ότι την συγκεκριμένη ή και τις άλλες 19 συμβάσεις, τις είχαν έτοιμες πριν αποφασίσουν να κάνουν προσλήψεις! Για τέτοια ξευτίλα μιλάμε...
Όλα αυτά σε μια πόλη που μαστίζεται από την ανεργία στην οποία υπάρχουν οικογένειες που δεν βρίσκουν ούτε μισό μεροκάματο για να πληρώσουν τα φαγώσιμα της ημέρας, ή έστω να δώσουν λίγα ψιλά στο παιδί τους για να μπορέσει να πάρει έστω έναν καφέ όταν βγαίνει έξω.
Τα συγχαρητήριά μας στον δήμαρχο κ. Τζανακούλη για το υψηλό ήθος με το οποίο ασκεί την εξουσία στην πόλη...
Κ.Τ.»
Δείτε την απόφαση εδώ και την υπογραφή της σύμβασης εδώ
http://www.kosmoslarissa.gr/article/17875/

Σχόλια