Το Ιράν έχει φωτογραφίες ισραηλινών βάσεων

Φωτογραφίες από στρατιωτικές βάσεις και άλλες απαγορευμένες περιοχές του Ισραήλ φέρεται να έχει στην κατοχή της η Τεχεράνη, οι οποίες ελήφθησαν από μη επανδρωμένο αεροσκάφος της λιβανικής Χεζμπολάχ.
Την αποκάλυψη έκανε ο Ισμαΐλ Κοσαρί, πρόεδρος της επιτροπής άμυνας του ιρανικού Κοινοβουλίου στο αραβόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο του Ιράν, Αλ-Αλάμ. Σύμφωνα με τον Ιρανό αξιωματούχο, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος
που έστειλε στον εναέριο χώρο του Ισραήλ η Χεζμπολάχ στις 6 Οκτωβρίου, μετέδωσε εικόνες από βάσεις και άλλες απαγορευμένες περιοχές πριν καταρριφθεί από ισραηλινό μαχητικό, ενώ πετούσε στο βόρειο τμήμα της ερήμου Νεγκέβ όπου βρίσκονται ισραηλινές πυρηνικές εγκαταστάσεις.
«Τα αεροσκάφη αυτά μεταδίδουν απευθείας τις φωτογραφίες που λαμβάνουν και τώρα έχουμε στην κατοχή μας φωτογραφίες απαγορευμένων περιοχών», δήλωσε ο Κοσαρί.
Η Χεζμπολάχ είχε αναφέρει ότι τμήματα του μη επανδρωμένου αεροσκάφους είχαν κατασκευαστεί στο Ιράν και συναρμολογηθεί στο Λίβανο. Τον Απρίλιο, το Ιράν ανακοίνωσε ότι άρχισε να κατασκευάζει ένα αντίγραφο του αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους RQ-170 Sentinel, το οποίο κατερρίφθη πέρυσι κοντά στα αφγανικά σύνορα.

Σχόλια