H Monsanto προσπαθεί δικαστικά να ποινικοποιήσει την αποθήκευση σπόρων!

netakias.com Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα να γίνει ακροαματική διαδικασία για μια έφεση σχετικά με την υπόθεση της Monsanto κατά του αγρότη σόγιας Vernon Hugh Bowman.
Η Monsanto έχει ασκήσει αγωγή εναντίον του 74 χρονου, υποστηρίζοντας έχει κάνει μη εξουσιοδοτημένη χρήση της ευρεσιτεχνίας σπόρων “Roundup Ready” που προστατεύεται από δίπλωμα ευρεσιτεχνίας!

Ο αγρότης έσπειρε αρχικά το σπόρο της Μονσάντο, αλλά κατά τη διάρκεια του έτους αντι να επαναγοράσει το πανάκριβο σπόρο της εταιρείας, για ένα μόνο τμήμα της αγροτικής έκτασης, αγόρασε φθηνότερο από τοπική εταιρεία, επανέλαβε αυτή τη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια μιας περιόδου οκτώ ετών που αρχίζει το 1999, κανοντας αυτό που κάνουν όλοι οι Αγρότες από την Αρχή της Ιστορίας, δηλαδή “αποθήκευση και  φύτευση” των νέων σπόρων που παράγονται από την καλλιέργεια !
Ενώ ο αγρότης αναπαρήγαγε μόνο τους ελεύθερους σπόρους, σε ένα τμήμα του χωραφιού του, η φύση έκανε….την φύση !
Κάποιοι σπόροι της Μονσάντο φύτρωσαν και στο τμήμα που ο Bowman καλλιεργούσε τους δικούς του σπόρους!
Η διαιώνιση των σπόρων που υπόκεινται σε πατέντα, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ !
Πρέπει κάθε χρόνο να αγοράζεις σπόρους της Μονσάντο!

Ο Αγρότης έχασε πρωτόδικα και κλήθηκε να καταβάλει 84.000,00$ γιατί βρέθηκαν πατενταρισμένα φυτά στο ελεύθερο κομμάτι του!

Η κυβέρνηση Ομπάμα κι η Monsanto θα προτιμούσαν να μην πάει η υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο γιατί τυχών απόφαση υπέρ του Αγρότη θα βλάψει αμετάκλητα το επιχειρηματικό μοντέλο της και ότι “η ικανότητα της να προστατεύσει πατενταρισμένη τεχνολογία του ουσιαστικά θα χαθεί μόλις η πρώτη γενιά του προϊόντος εισήχθη η αγορά. “
Αλλά μέχρι στιγμής δικαστικά η Μονσάντο κερδίζει τις δίκες και κυνηγάει τους Αγρότες  και έχει περίπου 145 δίκες ετησίως εναντίων αγροτών.
Για την Ιστορία το 1980 Απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου (ν. Diamond Chakrabarty), άνοιξε το δρόμο για τις ΗΠΑ των “Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων” και ξεκίνησε η χορήγηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για “ειδικές μορφές ζωής” το 1985.
Από εκείνη τη στιγμή, η Monsanto έχει επιθετικά αποκτήσει τα περισσότερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας βιομηχανικής και σπόρων  σε σχέση με άλλες εταιρείες βιοτεχνολογίας.
Έτσι είναι λογικό ότι μια απόφαση εναντίον τους τώρα θα ανέτρεπε τον τρόπο λειτουργίας της Εταιρίας.
(naturalnews.com)
για την απόδοση netakias.com
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχόλια