Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

«Όχι» σε περαιτέρω βοήθεια της ΕΚΤ προς την Αθήνα

Το μέλος του διευθυντηρίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ αποκλείει οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα από την «ευρωτράπεζα», ενώ για την Ιταλία και την Ισπανία, δηλώνει ότι θα ισχύσουν αυστηροί όροι.
Η ΕΚΤ, δια στόματος του Μπενουά Κερέ, αποκλείει στην ουσία το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η «ευρωτράπεζα», δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι
«εάν οι χώρες της ΕΕ συμφωνήσουν να δώσουν στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο, θα πρέπει οι ίδιες να δουν που θα βρουν τα απαιτούμενα χρήματα για αυτό». Μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt o κ. Κερέ προσθέτει ότι η ΕΚΤ ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της διασφαλίζοντας ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες, εφόσον εκείνες είναι φερέγγυες και μπορούν να προσφέρουν επαρκείς εγγυήσεις. «Αλλά θα πρέπει να είναι σαφές ότι η ΕΚΤ δεν χρηματοδοτεί κράτη με την εκτύπωση νέου χρήματος, ούτε απευθείας ούτε έμμεσα», τόνισε ο Μπενουά Κερέ. Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.