Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ και αρνούνται να στηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά

Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ) αρνήθηκαν την Τρίτη να στηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά που ζητάει η τρόικα, μπλοκάροντας την τριμερή πολιτική συμφωνία που είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση της επόμενης δόσης του πακέτου διάσωσης.
Η άκαμπτη στάση των δυο πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση εξανέμισε τις ελπίδες που είχαν δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες ότι οι τρεις ηγέτες ήταν κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για το πακέτο των μέτρων λιτότητας.

"Δεν πρόκειται να δεχθώ, ούτε να ψηφίσω, ούτε εγώ ούτε οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς τις μεταβολές που επιμένει η τρόικα να θέλει αναφορικά με τα εργασιακά δικαιώματα", είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μετά την συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.
"Τα εργασιακά δικαιώματα είναι ήδη αποσαρθρωμένα και οι αξιώσεις της τρόικας δεν είναι τίποτα άλλο παρά η επιλογή να ισοπεδωθούν όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει...Μέχρι τέλους αυτή θα είναι η σταθερή και αμετακίνητη άποψή μου", πρόσθεσε.
Οι πολιτικοί εταίροι της κυβέρνησης Σαμαρά έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι θα στηρίξουν τα νέα μέτρα λιτότητας ζητούν, ωστόσο, να γίνουν κάποιες παραχωρήσεις από την τρόικα στο θέμα των εργασιακών προτού συμφωνήσουν.
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβε την αντίθεσή του στα προτεινόμενα μέτρα και ζήτησε από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να πει στους Ευρωπαίους ομολόγους του ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει ένα νέο γύρο επώδυνων μέτρων.
"Δεν πρέπει να ανοίξουν μέτωπα όπως αυτό των εργασιακών που δεν συνεισφέρουν τίποτα στον δημοσιονομικό μας στόχο και που ουσιαστικά δεν συμβάλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ανταγωνιστικότητας", είπε ο Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι η χώρα έχει ήδη εφαρμόσει μια σειρά μεταρρυθμίσεων στα εργασιακά νωρίτερα φέτος.
"Είναι πραγματικά αδικαιολόγητο και προκλητικό να ξανανοίγει παρόμοια συζήτηση", πρόσθεσε.
Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.