Σκοπιανός ΥΠΕΞ: Με την επιστολή, Μνημόνιο Αβραμόπουλου, δημιουργείται δυνατότητα για υπέρβαση των διαφωνιών.

«Θέλουμε ευρωπαϊκές σχέσεις με Ευρωπαίους γείτονες» έγραψε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι, στο «διπλωματικό ημερολόγιο» που τηρεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, σχετικά με την επιστολή που τού απέστειλε ο ομόλογός του της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Στο «διπλωματικό ημερολόγιό» του, ο κ.Πόποσκι αναφέρεται συνοπτικά στην επιστολή που έλαβε από τον κ. Αβραμόπουλο, στην οποία ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας προτείνει προς την ΠΓΔΜ τη συνυπογραφή Μνημονίου Κατανόησης.

«Ληφθείσα προχθές επιστολή, από ομόλογο: Αναγγελθείσα στην Αθήνα, αναμενόμενη στα Σκόπια. Μάς χαροποιεί το ότι έρχεται απάντηση στην επιστολή και τις πρωτοβουλίες που παρουσιάσαμε. -Τη χαιρετίζουμε» έγραψε ο κ.Πόποσκι.
«Με την επιστολή, Μνημόνιο Κατανόησης (δημιουργείται) δυνατότητα για υπέρβαση των διαφωνιών.
Καλό είναι να συνεννοηθούμε: -Καλοί γείτονες καταβάλλουν προσπάθειες για να μειωθεί αμοιβαία το αίσθημα απειλής, -Από κοινού σέβονται κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα και προωθούν διασυνοριακή σύνδεση, -Υιοθετούν αποφάσεις οι οποίες σέβονται τις δημοκρατικές αρχές και το κράτος δικαίου, και εντός και εκτός της χώρας, -Σέβονται απόλυτα όλες τις νωρίτερα αναληφθείσες δεσμεύσεις, -Μεριμνούν για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και σέβονται τα συναισθήματα και δικαιώματα των πολιτών τους και του γείτονα» αναφέρει ο κ.Πόποσκι και ολοκληρώνει με τη φράση: «Θέλουμε ευρωπαϊκές σχέσεις με Ευρωπαίους γείτονες»

Σχόλια