Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

Σκοπιανός ΥΠΕΞ: Με την επιστολή, Μνημόνιο Αβραμόπουλου, δημιουργείται δυνατότητα για υπέρβαση των διαφωνιών.

«Θέλουμε ευρωπαϊκές σχέσεις με Ευρωπαίους γείτονες» έγραψε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι, στο «διπλωματικό ημερολόγιο» που τηρεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, σχετικά με την επιστολή που τού απέστειλε ο ομόλογός του της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Στο «διπλωματικό ημερολόγιό» του, ο κ.Πόποσκι αναφέρεται συνοπτικά στην επιστολή που έλαβε από τον κ. Αβραμόπουλο, στην οποία ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας προτείνει προς την ΠΓΔΜ τη συνυπογραφή Μνημονίου Κατανόησης.

«Ληφθείσα προχθές επιστολή, από ομόλογο: Αναγγελθείσα στην Αθήνα, αναμενόμενη στα Σκόπια. Μάς χαροποιεί το ότι έρχεται απάντηση στην επιστολή και τις πρωτοβουλίες που παρουσιάσαμε. -Τη χαιρετίζουμε» έγραψε ο κ.Πόποσκι.
«Με την επιστολή, Μνημόνιο Κατανόησης (δημιουργείται) δυνατότητα για υπέρβαση των διαφωνιών.
Καλό είναι να συνεννοηθούμε: -Καλοί γείτονες καταβάλλουν προσπάθειες για να μειωθεί αμοιβαία το αίσθημα απειλής, -Από κοινού σέβονται κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα και προωθούν διασυνοριακή σύνδεση, -Υιοθετούν αποφάσεις οι οποίες σέβονται τις δημοκρατικές αρχές και το κράτος δικαίου, και εντός και εκτός της χώρας, -Σέβονται απόλυτα όλες τις νωρίτερα αναληφθείσες δεσμεύσεις, -Μεριμνούν για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και σέβονται τα συναισθήματα και δικαιώματα των πολιτών τους και του γείτονα» αναφέρει ο κ.Πόποσκι και ολοκληρώνει με τη φράση: «Θέλουμε ευρωπαϊκές σχέσεις με Ευρωπαίους γείτονες»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.