ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις διαφθοράς στην Αυτοδιοίκηση και των δύο βαθμών απασχόλησαν τη σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ της Εκλογικής Περιφέρειας Κεφαλονιάς-Ιθάκης, που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος Τέρενς Κουίκ ο οποίος έχει και υπό τη βουλευτική του εποπτεία την εν λόγω Περιφέρεια.
Τη σχετική εισήγηση με συγκεκριμένες περιπτώσεις οικονομικής διαφθοράς έκανε ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Βασίλης Καμπίτσης,
με την επισήμανση ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα πρέπει να συνδράμουν όπου και όπως είναι δυνατόν ώστε να διευκολυνθεί και να επιταχυνθεί το έργο της Δικαιοσύνης, προκειμένου να αποκαλυφθεί που πήγαν τα χρήματα των πολιτών της Κεφαλονιάς και να τιμωρηθούν παραδειγματικά είτε οι φυσικοί είτε οι ηθικοί ένοχοι και των δύο υποθέσεων τόσο από πλευράς αυτοδιοικητικών στελεχών και από πλευράς εμπλεκομένων υπαλλήλων ή προμηθευτών.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ εισηγήθηκε ο Πρόεδρος της Συντονιστικής, ο οποίος είναι και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κεφαλονιάς να προχωρήσει στις ενέργειες των υποθέσεων που παρουσίασε στη σύσκεψη με έγγραφα που είχε σε ογκωδέστατο φάκελο.

Παράλληλα, ο Τέρενς Κουίκ δεσμεύτηκε ότι στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού του Ελέγχου θα φέρει στον Υπουργό της Δικαιοσύνης το απαράδεκτο του να πρέπει ένας οιοσδήποτε πολίτης να πληρώνει ακόμα και ένα ευρώ παράβολο προκειμένου να καταγγείλει στις Εισαγγελικές Αρχές υποθέσεις διαφθοράς στο δημόσιο τομέα, πρωτοβουλίες οι οποίες δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να προασπίζουν τα οικονομικά συμφέροντα του λαού έναντι επίορκων είτε εκλεγμένων Λειτουργών είτε υπαλλήλων είτε πάσης φύσεως επιχειρηματιών (εργολήπτες, προμηθευτές κλπ).

Η εισήγηση του Τέρενς Κουίκ έγινε δεκτή.

Η Συντονιστική Επιτροπή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συζήτησε επίσης με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Κινήματος και οργανωτικά της ζητήματα αλλά και προβλήματα που αφορούν στο νησί.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κεφαλονιά, ο Τέρενς Κουίκ, συνοδευόμενος από μέλη της Συντονιστικής επισκέφθηκε:

  1. Το νοσοκομείο Αργοστολίου, το οποίο είναι σε κατάσταση ημιδιάλυσης από εμφανείς ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και το οποίο λειτουργεί μόνο λόγω της φιλοτιμίας γιατρών και νοσοκόμων. Χαρακτηριστικό είναι ότι λείπουν πολλές ειδικότητες ιατρών, ακτινολογικό τμήμα επί της ουσίας δεν υπάρχει, παραμένει αναξιοποίητη σημαντική περιουσία του νοσοκομείου η οποία θα μπορούσε να συμβάλλει στα τραγικά του οικονομικά ενώ καταγράφηκε και πρόβλημα στην αποπληρωμή οικονομικών υποχρεώσεων προς τους εκεί εργαζόμενους.

  1. Την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς όπου στον Τέρενς Κουίκ έγινε ενημέρωση για τα θέματα αντιμετώπισης κυρίως της εκεί λαθρομετανάστευσης, αλλά και της κακής σήμανσης λόγω κατεστραμμένων ή ελλειμματικών πινακίδων οδικής κυκλοφορίας, με ό, τι αυτό σημαίνει στον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων.

  1. Το Επιμελητήριο Αργοστολίου όπου εκπρόσωποι πολλών παραγωγικών φορέων παρουσίασαν τη ζοφερή οικονομική κατάσταση στο σύνολο των επαγγελματικών κλάδων.

  1. Το Ληξούρι, όπου είχε μία πρώτη και πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Διοικητή του εκεί νοσοκομείου στην οποία παρουσιάστηκαν όλα τα προβλήματα και των εκεί παρεχομένων υπηρεσιών υγείας. Συμφωνήθηκε το συντομότερο ο Τέρενς Κουίκ να επανέλθει στο Ληξούρι για να έχει μία πληρέστερη ενημέρωση και από το Διοικητή και από εκπροσώπους των εργαζομένων.

  1. Το Φισκάρδο, μία από τις πλέον προβεβλημένες τουριστικές περιοχές της Κεφαλονιάς όπου επιχειρηματίες και κάτοικοι του εξέφρασαν την ανησυχία τους για την έλλειψη αποτελεσματικής αστυνόμευσης καθώς η όλη περιοχή αστυνομεύεται από… έναν (!)αστυνομικό της ΕΛ.ΑΣ.

Επίσης καταγράφηκε ότι αυτό το προβεβλημένο τουριστικό λιμάνι εξακολουθεί να στερείται εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού παρ’ όλο που το αίτημα εκκρεμεί πάνω από 15 χρόνια!  1. Τον Πόρο Κεφαλονιάς, όπου οι κάτοικοι βρίσκονται σε αναστάτωση επειδή κυκλοφορούν έντονες φήμες οι οποίες δεν διαψεύδονται ότι το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης σκοπεύει να καταργήσει το εκεί Αστυνομικό Τμήμα παρ’ όλο που είναι το πλέον πολυσύχναστο λιμάνι σύνδεσης της Κεφαλονιάς με την Κυλλήνη αλλά και σημαντικό τουριστικό θέρετρο.

Τέλος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ προσκύνησε το σκήνωμα του Αγίου Γερασίμου, προστάτη του νησιού, με την ευκαιρία της σημερινής εορτής του, για να αναχωρήσει στη συνέχεια για την Αθήνα προκειμένου να παραστεί στο φιλολογικό μνημόσυνο του αείμνηστου καθηγητή Νεοκλή Σαρρή με τον οποίο τον συνέδεε στενή φιλία, εκδήλωση την οποία οργάνωσε σήμερα (20/10/2012) η Ένωση Κωνσταντινοπολιτών Ελλάδας στο κεντρικό της κτίριο στην Καλλιθέα.

Σχόλια