Υπουργική παραβατικότητα σε ένα άχρηστο κράτος.

Ο υφυπουργός εργασίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, υποσχέθηκε σύμφωνα με όσα είπε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη "Πρωινό ΑΝΤ1", στις 19/10, ότι θα αφήσει τους ελαιοπαραγωγούς της περιφέρειάς του να κάνουν όσες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας χρειάζονται για να γίνει η δουλειά τους. Τους είπε δηλαδή ότι δεν θα στείλει για έλεγχο το σώμα επιθεωρητών εργασίας κατά την διάρκεια των εργασιών τους για το μάζεμα των ελιών. Τα ακριβή του λόγια ήταν "...αφού δεσμεύτηκα ότι δεν θα υπάρξουν έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας για να δούμε κατά πόσο υπάρχει ανασφάλιστη εργασία..."

Έτσι δουλεύει το Ελληνικό κράτος σήμερα; Επειδή δεν μπορεί, ή δε θέλει να οργανωθεί, κάνει χάρες στις διάφορες επαγγελματικές ομάδες ώστε να κρατηθεί σε μια υποτυπώδη λειτουργία, και να εξασφαλίσει ενδεχομένως ψήφους για την επόμενη φορά! Το είδαμε με το
σύστημα Αριάδνη και τους συμβολαιογράφους, το βλέπουμε και τώρα με την υπόσχεση του υφυπουργού. Δήλωση πού αποτελεί ευθεία ομολογία παράβασης καθήκοντος.
Το Ελληνικό κράτος παραδέχεται ανοιχτά την αδυναμία του να εφαρμόσει την ασφαλιστική και εργατική νομοθεσία και να εισπράξει τις ασφαλιστικές εισφορές. Την ίδια στιγμή κόβει την περίθαλψη των ασφαλισμένων του και καταργεί κάθε σύστημα προστασίας των εργαζομένων. Και όλα αυτά στις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου.

Στο κόμμα Πειρατών πιστεύουμε στην πραγματική Ισονομία, όλοι οι πολίτες να είναι ίσοι ενώπιον του νόμου, χωρίς να προβλέπεται διαφορετική μεταχείριση για κανέναν. Έτσι περιμένουμε κι από τον κ. Παναγιωτόπουλο να ανακαλέσει και να φροντίσει να ασκήσει το λειτούργημά του όπως ορκίστηκε να κάνει. Θα θέλαμε επίσης να γνωρίζουμε και την άποψη του Σ.ΕΠ.Ε. για τις παρεμβάσεις πολιτικών τους προϊσταμένων καθώς και των ελαιοπαραγωγών για το τι προκαλεί αυτή την ανάγκη εξαίρεσης από τους νόμους.


Κόμμα Πειρατών Ελλάδας

Σχετικοί σύνδεσμοι
:

Μπορείτε να δείτε την δήλωση του υπουργού στο 108 λεπτό στο παρακάτω σύνδεσμο από το αρχείο του ΑΝΤ1:
http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=6_ra_es_b6_a_gl4%3d

Σχόλια