Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Οι αιρετοί που συνομιλούν με τον Φούχτελ...

Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2012Με πρόσφατη ανακοίνωσή της (αριθμ. πρωτ.: 1258/22-10-2012) η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δημοσιοποίησε ορισμένα ονόματα αιρετών που βρίσκονται σε επικοινωνία με τον Γερμανό Υφυπουργό Εργασίας, απεσταλμένο της Καγκελαρίας στην Ελλάδα, κ. Χανς-Γιοαχιμ Φούχτελ ή συμμετέχουν στην Ελληνογερμανική Συμμαχία των Δημάρχων.
Τους αποκάλυψε άλλωστε ο κ. Φούχτελ, όπως και το αντικείμενο των συνομιλιών τους. Δεν είναι άλλο από το ξεπούλημα των βασικών αρμοδιοτήτων των Δήμων, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, σε ιδιώτες εγχώριους και μη.

Ο κ. Φούχτελ και η Γερμανίδα Καγκελάριος κ. Άγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσαν την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ως προς τη σπουδή της κυβέρνησης και των αιρετών να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων.
Απ’ ότι φαίνεται όμως, ο κατάλογος με τους αιρετούς που παίζουν το παιχνίδι της συγκυβέρνησης, των μνημονίων, της τρόικας και των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων είναι μακρύς. Πέραν λοιπόν των αιρετών που αναφέραμε στην προηγούμενη ανακοίνωση, συναντήσεις με τον κ. Φούχτελ και τους εκπροσώπους της TASK FORCE έχουν κάνει και οι:
κ. Φάμελος Σωκράτης, εκπρόσωπος του Δήμου Θέρμης, κ. Αντώνογλου-Κασαβέτης Γεώργιος, Δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου, κα Μπότση Σταυρούλα, Δήμαρχος Σουλίου, κα Βρυζίδου Παρασκευή, Δήμαρχος Εορδαίας, κ. Δανιηλίδης Σίμος, Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, κ. Γεράνης Μιχάλης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, κ. Καργιώτης Τζανής, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Τρικάλων, κ. Λαμπάκης Ευάγγελος, Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Μουζάς Δημήτρης, Δήμαρχος Ορεστιάδας, κ. Σαραμάντος Δημήτρης, Δήμαρχος Ωραιόκαστρου, κ. Βαφειάδης Νίκος, Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων-Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. και φυσικά από μια τέτοια πρωτοβουλία δεν θα μπορούσε να λείψει ο prof. Βούγιας Σπυρίδων.
Επίσης σας ενημερώνουμε πως καθορίστηκε η ημερομηνία διεξαγωγής της 3ης ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ των ΔΗΜΑΡΧΩΝ που θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 15 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 με οικοδεσπότη το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη. Ο χώρος πραγματοποίησης της συνάντησης δεν έχει καθοριστεί ακόμα. Την πρώτη ημέρα οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 9.00 το πρωί, γι΄ αυτό προετοιμάζουμε από τώρα τον κλάδο για το καλωσόρισμα των συμμετεχόντων και κυρίως των «εγχώριων συνεργατών» τους που ανυπομονούν να καταρτιστούν στο πως θα ξεπουλήσουν στους «νέους κατακτητές» τις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. αλλά και το σύνολο της Δημοτικής Περιουσίας.
Η δημοσιοποίηση των ονομάτων των αιρετών που συνομιλούν με τον κ. Φούχτελ ή συνεργάζονται με την TASK FORCE δεν συνιστούν «προγραφές», όπως κάποιοι θεωρούν. Σκοπός είναι να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι ποιες είναι οι πραγματικές τους προθέσεις, γιατί ορισμένοι επιχειρούν να παίξουν σε «διπλό ταμπλό» και να προετοιμαστούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας σε οποιαδήποτε προσπάθεια εκχώρησης αρμοδιοτήτων των Δήμων, αλλά και το ξεπούλημα της Δημοτικής περιουσίας.
Υ.Γ.: Επισημαίνουμε ότι τα ονόματα και οι τίτλοι όσων προαναφέρονται προκύπτουν από την ιστοσελίδα του ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΔΗΜΟΙ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ» (http://www.grde.eu).
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος                                          Γιάννης Τσούνης

1 σχόλιο:

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.