Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Άλλη μια δικαίωση του Καμμένου...Δανειστές κατάσχεσαν πλοίο της Αργεντινής στην Γκάνα !!

Η φρεγάτα «Libertad» του Ναυτικού της Αργεντινής κρατείται στην Γκάνα από ομάδα  ομολογιούχων που δεν έχουν πληρωθεί..
Η Αργεντινή υποστήριξε την Τετάρτη ότι η φρεγάτα εκπαίδευσης του Ναυτικού "Libertad", κρατείται στην Γκάνα και κατηγορεί τους "αδίστακτους χρηματοδότες" των "vulture funds", οι οποίοι ζητούν την καταβολή των κρατικών ομολόγων, δήλωσε το γραφείο του υπουργού Hector Timerman σε επίσημο ανακοινωθέν .
Σε μια δήλωση με τον τίτλο
"Μια περίτεχνη επίθεση από τα ληστρικά αμοιβαία κεφάλαια έναντι της Αργεντινής"

το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι, η φρεγάτα Libertad έχει καθυστερήσει στην Γκάνα, λόγω της απαίτησης που υποβλήθηκε από την NML Group στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας αυτής.
"Το υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής έχει ήδη εμπλακεί στην υπόθεση ενημερώνοντας τις αφρικανικές αρχές για την « απάτη », που τέθηκε από αυτούς τους αδίστακτους χρηματοδότες», λέει η ανακοίνωση από το μέγαρο το San Martin Palace (ΥΠΕΞ)
Στη Γκάνα, ο Richard Anamoo επικεφαλής της Αρχής Λιμένων είπε ότι ενήργησε κατόπιν εντολών από το ανώτατο δικαστήριο. "Οι ιδιοκτήτες του σκάφους θα πρέπει να πληρώσουν ή να υπερασπιστούν τον εαυτό τους στο δικαστήριο", υπογράμμισε.
Η κυβέρνηση της προέδρου Κριστίνα Φερνάντες της Αργεντινής δήλωσε ότι, η αποφαση είναι "παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης για την διπλωματική ασυλία".
Μεταξύ του 2005 και του 2010, η Αργεντινή αναδιάρθρωσε το 93% του χρέους του 2001 (περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια) με τους κατόχους ομολόγων, αλλά το υπόλοιπο των ομολόγων βρίσκεται στα χέρια κερδοσκοπικών κεφαλαίων ή ληστρικά αμοιβαίων κεφαλαίων (vulture funds), τα οποία απαιτούν συνολική εξόφληση του χρέους συν τόκους με προσφυγή στη δικαιοσύνη ενώπιον των δικαστηρίων.
Σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου Εξωτερικών της Αργεντινής το NML Group, ανήκει στον διεθνή κερδοσκόπο Paul Singer και κύριο χρηματοδότη του λόμπι, που ενεργεί ενώπιον των αμερικανικών δικαστηρίων και του Κογκρέσου με το όνομα του ATFA (American Task Force Argentina) με προφανή σκοπό να βλάψουν την Αργεντινή "
 Υ.Γ
Όταν τα έλεγε αυτά ο Καμμένος ήταν γραφικός και άσχετος...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.