Η ΝΔ απαξιώνει την Ελληνική ιστορία.



Στην πολιτική, αλλά και γενικότερα στην ζωή, όλα έχουν την σημασία τους, από το πως περπατά κάποιος, μέχρι το τι λέξεις χρησιμοποιεί ή ακόμη- ακόμη και ο τρόπος που τρώει.
Πχ, δεν είναι πρέπον να ονομάζει κάποιος τον σκύλο του, Τσίπρα ή Κασιδιάρη, ανεξάρτητα του αν αυτός συμπαθεί ή όχι τον Τσίπρα και τον Κασιδιάρη.
Ομοίως, δεν είναι πρέπον να ονομάζει κάποιος το γουρούνι του  ΝΔ,  ΠΑΣΟΚ ή ΚΚΕ , ανεξάρτητος του αν συμπαθεί ή όχι αυτά τα κόμματα.

Άποψης μου είναι ότι είναι εντελώς άστοχη, ίσως και ασέβεια προς την ιστορία, η χρησιμοποίηση του ονόματος, Ξένιος Ζευς και Αριάδνη, για πράγματα που σίγουρα δεν μας είναι ευχάριστα.
Σίγουρα κανείς στην ΝΔ δεν θα πρέπει να αισθάνεται αισθητικά όμορφα από την χρήση το ονόματος, Ξένιος Ζευς, στην σωστή κατά τα άλλα καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης.
Του χρόνου στην παρέλαση θα ρωτούνται οι μαθητές τι γνωρίζουν για την Αριάδνη και θα την ταυτίζουν με τους ανίκανους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι δεν μπορούν να ξεχωρίζουν τους ζωντανούς από τους νεκρούς στα ληξιαρχεία.
Αυτή η αντιαισθητική χρήση των ιστορικών αυτών ονομάτων, όσο και αν μας φαίνεται παράξενο ή ακραίο, είναι η πραγματική απόδειξη της πλήρους παρακμής που ζούμε ως κοινωνία, δεν θα μου φανεί καθόλου παράξενο αν ακούσω ότι ο πρόεδρος της δημοκρατίας έχει ένα σκυλάκι στο Προεδρικό Μέγαρο και το έχει ονοματίσει, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Αναρωτιέμαι, δεν θα μπορούσε η κυβέρνηση να ονομάσει, Ξένιο Ζευς, μια τουριστική διαφημιστική εκστρατεία, ή γιατί δεν ονόμασε, Αριάδνη, ένα κυβερνητικό πρόγραμμα ένα δίκτυ κοινωνικής εθελοντικής αλληλεγγύης, ένεκα της οικονομικής κρίσεις;
Λυπάμαι, αλλά το μόνο που απομένει είναι να ονομαστεί το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των χοιροστασίων, πρόγραμμα αλλαγής του Συντάγματος.
Κάποτε ένας Έλληνας βουλευτής μπροστά στην πόρτα της Βουλής, ανάφερε, ότι Το δικαίωμα στον οποιονδήποτε να καίει τη Σημαία είναι αναφαίρετο", αυτός ο βουλευτής είναι σήμερα , Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Δεν λέω, είναι κόμπλεξ για τους νεοδημοκράτες να μην είναι κάποιος και από λίγο αριστερός, αλλά όχι και έτσι!
Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη
 

Σχόλια