Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

Η ΕΚΤ επαναλαμβάνει ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι νομικά αδύνατη

Η ΕΚΤ επαναλαμβάνει ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που κατέχει είναι νομικά αδύνατη, σύμφωνα με δηλώσεις του Γιέρκ Ασμουσεν, μέλους του Διοικητικού της Συμβουλίου, στην εφημερίδα Bild am Sonntag, στο φύλλο της Κυριακής.
"Δεν μπορούμε ούτε να παρατείνουμε τις προθεσμίες (έκδοσης των ελληνικών ομολόγων) ούτε να μειώσουμε τα επιτόκια.
Το ένα και το άλλο θα καταλήξουν να διαγράψουν ένα μέρος του χρέους (της Αθήνας) και θα είναι μια άμεση χρηματοδότηση του ελληνικού κράτους. Η ΕΚΤ δεν έχει αυτό το δικαίωμα από νομική άποψη", δήλωσε ο Ασμουσεν στην κυριακάτικη εφημερίδα.
Ο ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που ήδη είχε κάνει παρόμοιες δηλώσεις στα τέλη Σεπτεμβρίου, υπενθύμισε επίσης ότι η λήψη της επόμενης δόσης του τελευταίου προγράμματος διάσωσης της Αθήνας, που πρέπει να καταβληθεί το Νοέμβριο, δεν θα γίνει "χωρίς προσπάθειες".
AMΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.