Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

Πότε θα καταλάβουν οι Έλληνες το παραμύθι της φοροδιαφυγής;

Ωραίο το παραμύθι με την "πάταξη της φοροδιαφυγής", αλλά δεν έχει δράκο.
Σε αυτό το blog, έχουμε γράψει -και δεν θα κουραστούμε να γράφουμε κάθε μέρα- ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μαζέψει το κράτος σοβαρά έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής. Ούτε σήμερα, ούτε αύριο, ούτε σε δυό χρόνια, ούτε σε χίλια χρόνια. Η όλη ιστορία με...
τα δήθεν δισεκατομμύρια που θα μας σώσουν "αν ενισχύσουμε τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς", είναι πιό γελοία κι από την ιστορία με τα 600 δις των ομογενών.
Για να εισπράξεις πολλά λεφτά, πρέπει να υπάρχουν πολλά λεφτά! Όσοι φοροδιέφυγαν τα μετέτρεψαν σε βίλες, κότερα, ομόλογα ή λουλούδια στα μπουζούκια και κυρίως σε έξοδα στο εξωτερικό (ψώνια ή σπουδές παιδιών). Η αξία της περιουσίας τους (και να την κατασχέσεις) έχει μειωθεί δραματικά. Τα λεφτά εξατμίστηκαν, για αυτό άλλωστε και κανείς από τους εκατοντάδες που συνελήφθησαν, δεν άνοιξε το πουγγί για να σώσει το δημόσιο ταμείο! Πηγαίνουν φυλακή (Lakis Γαβαλάς), αλλά δεν πληρώνουν !
Μένουν στη φυλακή, γιατί δεν έχουν. Τόσο απλά! 
Ακόμη και να τους αποκεφαλίζουν, δεν πρόκειται να εισπράξουν τίποτε! 
Και σε αυτό φταίει το πλασματικό ύψος της δήθεν φοροδιαφυγής, που δεν είναι φόροι που δεν πληρώθηκαν, αλλά ..διαστημικά πρόστιμα και προσαυξήσεις 
Κάθε μέρα διαβάζουμε ότι "συνελήφθη 65χρονος στη Θεσσαλονίκη (π.χ.) για χρέη ...22 εκατομμυρίων ευρώ!"
Αν ψάξει κανείς, ποιός είναι αυτός ο 65χρονος που χρωστάει 22 εκατομμύρια (!), βρίσκει ότι πρόκειται για έναν χρεοκοπημένο βιοτέχνη, που δεν έχει ούτε για τσιγάρα!
Και τα 22 εκατομμύρια, δεν είναι φόροι που έπρεπε να πληρώσει και δεν τους πλήρωσε, με την έννοια ότι αυτά τα λεφτά πέρασαν από τα χέρια του, αλλά για εξωφρενικά πρόστιμα, τότε που ο εφοριακός έλεγε "σου απορρίπτω τα βιβλία", σου έβαζε όποιο πρόστιμο κατέβαζε η γκλάβα του, το οποίο στη συνέχεια τοκιζόταν με 800% το χρόνο. 
Έτσι, φωτογράφοι εμφανίζονται να χρωστάνε 600 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από τα χέρια τους δεν πέρασαν ούτε 600.000 ! Απλά, έκοβαν εικονικά τιμολόγια, από τα οποία ωφελήθηκαν αστεία ποσά.

Κάπως έτσι, φτάσαμε στην είδηση:
Μόλις 19 εκατομμύρια ευρώ κατάφερε, μέχρι σήμερα, να εισπράξει το υπουργείο Οικονομικών από την περιβόητη λίστα των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου έναντι συνολικής ληξιπρόθεσμης οφειλής 13 δισ. ευρώ.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή για 1500 οφειλέτες, με οφειλές άνω των 5.000.000 ευρώ ανά οφειλέτη, στις υποθέσεις των οποίων ενέσκηψαν κατά προτεραιότητα οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, δημιουργήθηκαν 459 φάκελοι υποθέσεων ληξιπρόθεσμης οφειλής συνολικού ύψους 13.095.089.165,90 ευρώ. Εξ΄αυτών έχουν επιβληθεί 134 κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, 143 υποθέσεις είναι σε πτώχευση και 14 σε ειδική εκκαθάριση.
Στο σύνολο της ληξιπρόθεσμης οφειλής των 13 δισ. ευρώ, εισπράχθηκε μόλις ποσό 19.062.985,11 ευρώ, δηλαδή ποσοστό 0,15% (!!!!!!!!!).

Αυτά !
Τον κόσμο ανάποδα να γυρίσει το κράτος, τους μισούς πολίτες να βάλει φυλακή, το ανώτερο που θα εισπράξει είναι 50 εκατομμύρια; 100; 200; Άντε 500 ! Άντε 1 δις!
Σκεφτείτε τώρα, τι είναι αυτό το ποσό, μπροστά στα 380 δις που χρωστάμε!!!

Να καταλάβουμε λοιπόν, αυτό που γράψαμε χιλιάδες φορές στο taxalia:
κανείς "πλούσιος" δεν θα πληρώσει, εσύ θα τα πληρώσεις όλα!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Τα όποια λεφτά από την πάταξη της φοροδιαφυγής, θα είναι ασήμαντα. Ας ασχοληθούμε λοιπόν με το συμμάζεμα του κράτους-εργοδότη, που πρέπει να απασχολεί όσους μπορεί να πληρώσει, όπως κάθε σώφρων εργοδότης κι ας αφήσουμε τις μπαρούφες.

διαβάστε ξανά και ξανά και ξανά, για να μη σας παραμυθιάζει κανείς (ούτε οι επόμενοι!)

Δέκα πράγματα που δεν θα γίνουν μετά τις εκλογές

 

Τaxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.