Η Μέρκελ έφυγε..ο Νταβούτογλου έρχεται

Όλος ο καλός ο κόσμος! Το «γεράκι» της τουρκικής διπλωματίας, Αχμέτ Νταβούτογλου υποδέχεται σήμερα η Αθήνα, την επομένη της επίσκεψης της «σιδηράς» καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.
 

Σκοπός του ταξιδιού...
του Α. Νταβούτογλου είναι να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα αποφύγει το αμέσως επόμενο διάστημα δημόσιες τοποθετήσεις που θα μπορούσαν να πλήξουν την διεθνή εικόνα της Άγκυρας, η οποία φαίνεται να προπαρασκευάζεται για στρατιωτική αναμέτρηση με τη Συρία.

Το σκεπτικό αυτό εξηγεί και το γεγονός ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, αλλάζοντας τις συνήθειές του, δεν θα μεταβεί στη δυτική Θράκη, καθώς, σε αυτή τη φάση, κάθε άλλο παρά επιθυμεί να προκαλέσει την Αθήνα με αιχμές περί (δήθεν) καταπίεσης της μουσουλμανικής μειονότητας.

Στο επίσημο πλαίσιο ο Α. Νταβούτογλου, στις συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του Δημήτρη Αβραμόπουλο (11:00 π.μ.) θα ζητήσει να έχουν στενότερη επικοινωνία σε επίπεδο υπουργείων Εξωτερικών, για την πρόληψη ή αποφυγή εντάσεων στο Αιγαίο.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, θα επαναλάβει τη θέση της Άγκυρας ότι οι Ελληνοκύπριοι μπλοκάρουν τις διαδικασίες διαλόγου, σε μία εμφανή προσπάθεια να υποβαθμίσει τον παρεμβατικό και επεμβατικό ρόλο της Τουρκίας στο νησί.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το μεσημέρι και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο και θα μεταφέρει πρόσκληση του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν να επισκεφθεί σύντομα την Άγκυρα.
Tromaktiko

Σχόλια