Οι δύο υπουργοί τι ήρθαν να κάνουν στις ΗΠΑ; Προσωπικό τουρισμό με κρατικό χρήμα;

Απογοητευτική η παρουσία 'Ολγας Κεφαλογιάννη (ειδικά) και Νότη Μηταράκη στη Νέα Υόρκη, γιά την ''προβολή της Ελλάδας'' και ''προσέλκυση επενδύσεων''
Η επίσκεψη των δύο υπουργών στη Νέα Υόρκη, συνέπεσε με το ''κράξιμο'' της Ελλάδας από την εφημερίδα ''Νιού Γιόρκ Τάϊμς'' γιά την ''λίστα Λαγκάρντ''. Αυτό ήταν... ''διαφήμιση'' γιά την Ελλάδα.


Μόνο ζημιά στην Ελλάδα κάνουν, με τις αερολογίες τους. Σπατάλη κρατικού χρήματος γιά το απόλυτο τίποτα. Κατάντια να παρευρίσκονται σε... μικροεκδηλώσεις που τις βαφτίζουν ''προβολή της Ελλάδας στις ΗΠΑ'' και να ''πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες'' στην Αθήνα, μέσω του κρατικού ΑΠΕ.
Επτά ημέρες ''τουρισμό'' στη Νέα Υόρκη η κ. Κεφαλογιάννη, τρεις ο κ. Μηταράκης.
Υπουργοί σοβαρών χωρών προετοιμάζουν, όσο καλύτερα γίνεται, ταξίδια τους στο εξωτερικό. Οι 'Ελληνες, όχι.
Στην συνέντευξη Τύπου στα ελληνόφωνα ΜΜΕ, είπαν τα ίδια χαζά, που ακούμε γιά 25 χρόνια και τα βάφτισαν ως... ''πρωτότυπα'', που λέγονται... πρώτη φορά!!! Οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Επιμελητήριου και του Χρηματιστήριου Αθήνας τι δουλειά έχουν στη Νέα Υόρκη; Να προσελκύσουν...επενδύσεις;
Το ''καλαμπούρι'' με τους γραφικούς-άξεστους 'Ελληνες πολιτικούς, που ''προβάλουν τουριστικά'' την Ελλάδα στους... 'Ελληνες της Νέας Υόρκης, έπρεπε να είχε σταματήσει χρόνια. Αφού δεν έχουν οι διπλωματικές και λοιπές αποστολές μας στις ΗΠΑ, ούτε προσβάσεις, ούτε ικανότητα προσέγγισης αμερικάνικων ΜΜΕ γιά να προβάλουν την Ελλάδα, ας κάθονται οι πολιτικοί στην Αθήνα να ασχολούνται με τις γνωστές χαζομάρες τους εκεί. Δεν χρειάζεται να επιβαρύνεται το Δημόσιο γιά τον προσωπικό ''τουρισμό'' του κάθε καλαμο-ιππεύοντα 'Ελληνα πολιτικού, που δεν ξέρει τι του γίνεται ερχόμενος στις ΗΠΑ και περιορίζεται, σε δηλώσεις στα...ελληνόφωνα ΜΜΕ, παρουσία σε εκδηλώσεις ελληνικού ενδιαφέροντος ή σε συνάντηση με τον... αρχιεπίσκοπο, που -χωρίς ντροπή- βαφτίζει ''προβολή της Ελλάδας στην Αμερική''.
Η υπουργός Τουρισμού κ. Ο. Κεφαλογιάννη, δήλωσε σε ομογενειακή εφημερίδα, ότι θα προωθήσει τον τουρισμό και στους... 'Ελληνες της Νέας Υόρκης. Δηλ., θα τους μιλήσει γιά την... Ελλάδα
(και θα κάνει πολλά... ταξίδια στην Βόρεια Αμερική γιά την... ''επίτευξη του στόχου'').
Επίσης, η υπουργός, ''συναντήθηκε με εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας''. Δηλαδή με...τρεις, τρίτης κατηγορίας, στο Γραφείο του ΕΟΤ, Νέα Υόρκης.
Επίσημα, οι υπουργοί, είναι στη Νέα Υόρκη γιά να συμμετάσχουν σε... ''φόρουμ'' που ονομάζεται ''1st Greek Investment Forum in NY''. Το διοργανώνουν, το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο, στο κτίριο του Bloomberg.
Σημ.
: Δεν γνωρίζουμε πόσα πλήρωσε η ελληνική κυβέρνηση γιά την συμμετοχή σε ένα φόρουμ χωρίς πρακτική αξία, εκτός από τα έξοδα ''τουρισμού'' των υπουργών και των αξιωματούχων που τους συνόδευαν.

http://www.kalami.net/

Σχόλια