Μεγάλη ανησυχία προκαλούν σε κάθε περίπτωση τα στοιχεία που έρχονται από τις χώρες της κρίσης, αφού δεν φαίνονται ενθαρρυντικά σημεία ανάκαμψης παρά τα σκληρά μέτρα λιτότητας, τις μεταρρυθμίσεις και τις ευρωπαϊκές αλλά και διεθνείς προσπάθειες. Ιδιαίτερα προβληματική είναι η περίπτωση της Ελλάδας, που δεν φαίνεται ακόμη να έχει καταφέρει να βελτιώσει τους κομβικούς αυτούς οικονομικούς δείκτες.
Σχετικά με το έλλειμμα, η Ελλάδα έχει περάσει σε ακόμη πιο δεινή θέση,αφού αυτό έχει αυξηθεί από το 2010 κατά 0,3%. Η Ελλάδα θα πρέπει επίσης μέχρι το 2020 να έχει μειώσει το χρέος σε 120%.
Εξίσου προβληματικά είναι τα στοιχεία από την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Aπό την άλλη πλευρά, η Εσθονία, παρά τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε στο παρελθόν, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια όχι μόνο να ελαχιστοποιήσει έλλειμμα και χρέος, αλλά να σημειώνει πλέον θετικά πρόσημα. Πώς τα κατάφερε; Σύμφωνα με τους Εσθονούς, τα μέτρα λιτότητας και περικοπών που εφαρμόστηκαν, αν και επαχθή, κατάφεραν να «αναστήσουν» την πάλαι ποτέ ρημαγμένη εσθονική οικονομία. Christoph Hasselbach / Δήμητρα Κυρανούδη, Deutsche Welle
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.