Εξωτερική πολιτική με καραβάκια στο "ελεύθερο Αιγαίο" και μπακλαβάδες δεν γίνεται..

Αυτή είναι η τελευταία παράγραφος της χθεσινής αντιφώνησης του Νταβούτογλου στις δηλώσεις του ΥΠΕΞ κ. Αβραμόπουλου.
"Στην Άγκυρα και στην Αθήνα υπάρχουν δύο φίλες Κυβερνήσεις. Υπάρχουν δύο Υπουργοί Εξωτερικών, Ελλάδας και Τουρκίας, οι οποίοι συνδέονται με μία φιλία. Την τελευταία φορά που μιλήσαμε τηλεφωνικά ήταν κατά την επίσκεψή του, ως Υπουργού Άμυνας, στην Αδριανούπολη. Είχαμε μία τηλεφωνική συνομιλία και στο τηλέφωνο μπορέσαμε να ανταλλάξουμε χαιρετισμούς,
μπόρεσα να του στείλω κάποια γλυκά, εν ολίγοις μας συνδέει κάτι περισσότερο από απλή φιλία."
Ας μην ξεχνάμε λίγες ώρες πριν, στο πλαίσιο του προγράμματος επισκέψεων του Νταβούτογλου στην Αθήνα, ο κ Μεϊμαράκης είχε υποδεχθεί τον Νταβούτογλου και ακολούθησαν οι τραγικές δηλώσεις περί "ελεύθερου Αιγαίου" και το καραβάκι δώρο  . (λες και δεν υπήρχε το άγαλμα του Λεωνίδα...)

 Πρέπει κάποτε να καταλάβουμε ότι στην εξωτερική πολιτική και στις διεθνείς σχέσεις δεν χωράνε ούτε καλαμπούρια, ούτε αστεϊσμοί, ούτε ερασιτεχνισμοί.. ούτε ατυχείς δηλώσεις, γιατί σε διαφορετική περίπτωση μιλάμε για τουλάχιστον ενδοτική, για να μην πούμε προδοτική πολιτική.. 
Ειδικά όταν έχεις απέναντί σου τους Τούρκους...που έχουν πάγιες ανθελληνικές θέσεις και ξεκάθαρη επεκτατική πολιτική.
Συνεργασία σε θέματα Άμυνας και εξωτερικής πολιτικής δεν μπορεί να υπάρξει, όταν οι Τούρκοι διατηρούν το casus belli, διεκδικούν θρασύτατα το μισό εναέριο χώρο και το Αιγαίο και περιθωριοποιούν  το Ελληνικότατο Καστελόριζο από το Αρχιπέλαγος, για να μας κλέψουν την μισή Α.Ο.Ζ.
Εκτός και αν το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του..

Εξωτερική πολιτική με καραβάκια στο "ελεύθερο Αιγαίο" και μπακλαβάδες δεν γίνεται..

Σχόλια

  1. Με τα μυαλά που κουβαλάμε αν δεν βάλει ο καλός θεούλης το χέρι του σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα μείνει από την Λαμία και κάτω και η πλειοψηφία θα είναι μουσουλμάνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.