Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

Η επίσκεψη Νταβούτογλου και το σχέδιο των Τούρκων για το μοίρασμα του Αιγαίου ...

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΤΑ ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΕΣ..
Η Χουριέτ σε σημερινό της δημοσίευμα αναφέρει:
"Άγκυρα και Αθήνα θα συνεχίσουν τις συνομιλίες για το Αιγαίο"
Η Τουρκία και η Ελλάδα θα συνεχίσουν τις διερευνητικές συνομιλίες για τη δημιουργία των συνόρων στο αμφισβητούμενο Αιγαίο, που είχαν ανασταλεί τον Ιούλιο του 2011 μετά από περισσότερους από 50 γύρους συναντήσεων.
Η απόφαση λήφθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu στην Αθήνα στις 10 Οκτωβρίου, όπου είχε εκτενείς συνομιλίες με τον ομόλογό του Δημήτρη Αβραμόπουλο, καθώς και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα πάντα με την Χουριέτ μας ετοιμάζουν και...

“Ένα βιώσιμο σχέδιο”

Το σχέδιο προβλέπει την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων σε διαφορετικά μήκη σε διάφορα μέρη του Αιγαίου, με έξι ναυτικά μίλια στα βόρεια και τρία μίλια στις νότιες περιοχές της θάλασσας του Αιγαίου.
"Αυτό μπορεί να είναι ένα βιώσιμο σχέδιο, αλλά θα δούμε πώς οι ηγέτες αξιολογούν μια τέτοια φόρμουλα", δήλωσαν διπλωματικές πηγές στην εφημερίδα Daily News.
Το πρόβλημα του Αιγαίου δεν περιορίζεται στην οριοθέτηση των χωρικών υδάτων... 

Επίσης, απομένει να επιλυθεί η οριοθέτηση του εναέριου χώρου, Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες, η υφαλοκρηπίδα και η αμφισβητούμενη κυριαρχία ενός αριθμού μικρών νησιών-νησίδων.
Υ.Γ
Γράφαμε σε πρόσφατο άρθρο μας επ ευκαιρία της επίσκεψης Νταβούτογλου στην Αθήνα:
"Εξωτερική πολιτική με καραβάκια στο "ελεύθερο Αιγαίο" και μπακλαβάδες δεν γίνεται.."
Πρέπει κάποτε να καταλάβουμε ότι στην εξωτερική πολιτική και στις διεθνείς σχέσεις δεν χωράνε ούτε καλαμπούρια, ούτε αστεϊσμοί, ούτε ερασιτεχνισμοί.. ούτε ατυχείς δηλώσεις, γιατί σε διαφορετική περίπτωση μιλάμε για τουλάχιστον ενδοτική, για να μην πούμε προδοτική πολιτική.. 
Ειδικά όταν έχεις απέναντί σου τους Τούρκους...που έχουν πάγιες ανθελληνικές θέσεις και ξεκάθαρη επεκτατική πολιτική.
Συνεργασία σε θέματα Άμυνας και εξωτερικής πολιτικής δεν μπορεί να υπάρξει, όταν οι Τούρκοι διατηρούν το casus belli, διεκδικούν θρασύτατα το μισό εναέριο χώρο και το Αιγαίο, αμφισβητούν ελληνικά νησιά, περιθωριοποιούν  το Ελληνικότατο Καστελόριζο και όχι μόνο από το Αρχιπέλαγος, για να μας κλέψουν την μισή Α.Ο.Ζ.
Εκτός και αν το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του..

Εξωτερική πολιτική με καραβάκια στο "ελεύθερο Αιγαίο" και μπακλαβάδες δεν γίνεται.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.